Aktywne Wpisy
kamil-tika +36
Takie raczysko wyswietlilo mi sie na fb. Od razu mowie, ze ogladasz na wlasna odpowiedzialnosc i nie zwracam za onkologa. Kiedys szarpanek wydaje mi sie, ze juz grillowal tego wstretnego feminoida. Oczywiscie inne przedstawicielki tej niedorozwinietej plci kwicza w komentarzach i propsuja ten wyrzyg. Jeszcze ten wstep, ze slowem "chlopiec" sugerujacy wiecie, ze gupi, niedojrzaly, nic nie wiedzacy o zyciu. Baba przywalila z hukiem w sciane tak, ze rzucilo jej sie mocno
muchatse +187
widzę, że lewaczki z tego gówna @Watchdog_Polska podpisały się pod listem poparcia dla organizacji nigdy więcej, która szczuła na Marciniaka.
#bekazlewactwa
#bekazlewactwa
"(...) Arystokracja która rządziła krajem przez większość poprzedniego stulecia została mocno naruszona. Jak jeden z ówczesnych pisarzy zauważył, nie bez przesady: "W bezcelowych rzeziach na Sommie czy Hodge Wood, połowa wielkich rodów, dziedziców bogactwa i ziem, poległa bezgłośnie". Straty wśród oficerów były trzykrotnie wyższe niż pośród szeregowych. Dodatkowo, stara elita zdziesiatkowana została przez wywołana wojną inflację oraz migracje wewnątrz kraju spowodowane względami ekonomicznymi. (...) Na miejsce starej, pewnej siebie klasy pracującej zdawała się wyrasta nowa grupa "twardych mężczyzn którzy wydawali się byli skorzystać na wojnie". (Tłumaczenie moje)
#historia #polityka #iwojnaswiatowa #ekonomia #geopolityka #ciekawostki #swiat #pytaniedoeksperta
U nas wymordowane elity nie zostały zastąpione przez taki ludzi tylko przez miernych z nadania partyjnego. I ci dalej przyduszali społeczeństwo tyle że już w kompletnie bezsensowny sposób.
@Brzytwa_Ockhama: Cooooo xD Czemu, po co? Czemu ma istnieć klasa posiadająca dostęp do władzy z racji urodzenia. Przecież to nie ma sensu.
@Brzytwa_Ockhama: Nie, ludzkie doświadczenie, mądrość nie jest stopniowalne. Najlepszość jest pustym hasłem. Liczy się wielość perspektyw i doświadczeń, których nie jesteśmy w stanie osiągnąć jako jednostki. Arystokracji mówimy zdecydowane nie.
Ale chęć i Wola Mocy są już na wskroś arystokratyczne. Połączone z dbaniem o dobro wspólne i z dążeniem do Rzeczpospolitej Platońskiej może dać wielkie efekty.