Aktywne Wpisy

El_Kamilos23 +9
Cześć, buduję dom mojemu bratu i jego narzeczonej. Ich zadaniem jest ten dom wykończyć, podział kosztów pewnie około 50/50
Dom na 99% przepiszę na brata, a jego narzeczona nie będzie miała do niego praw. Przepisanie może się odbyć za 5/10/15 lat, raczej nie teraz.
Brat z narzeczoną mówią, że chcą się dogadać na wypadek gdyby się rozstali, że się rozliczą.
PYTANIE: Jak mogę zabezpieczyć prawnie siebie na taki wypadek, żeby w razie czego móc dochodzić
Dom na 99% przepiszę na brata, a jego narzeczona nie będzie miała do niego praw. Przepisanie może się odbyć za 5/10/15 lat, raczej nie teraz.
Brat z narzeczoną mówią, że chcą się dogadać na wypadek gdyby się rozstali, że się rozliczą.
PYTANIE: Jak mogę zabezpieczyć prawnie siebie na taki wypadek, żeby w razie czego móc dochodzić

iquiet 0
Co może pójść nie tak przy wymianie klocków hamulcowych?
Nie chce mi się czekać na wolny termin u mechanika a obejrzałem filmiki to w sumie nie jest to jakoś bardzo trudne. Tyle, że pierwszy raz bym to robił i jest obawa, że jak nie złożę to mechanik do mnie będzie musiał przyjechać bo z rozebranymi hamulcami nie zajadę do niego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#mechanikasamochodowa
Nie chce mi się czekać na wolny termin u mechanika a obejrzałem filmiki to w sumie nie jest to jakoś bardzo trudne. Tyle, że pierwszy raz bym to robił i jest obawa, że jak nie złożę to mechanik do mnie będzie musiał przyjechać bo z rozebranymi hamulcami nie zajadę do niego ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#mechanikasamochodowa

Pomocy bo zaraz wyrzucę laptopa przez okno, otóż problem jest wręcz trywialny - zapisać string po stringu do pliku tekstowego.
Zapis odbywa się po osiągnięciu zwycięstwa. Po pierwszej iteracji gry wszystko bangla fajnie, jednak przy następnych wyrzuca exception. Już nie mam pojęcia gdzie może leżeć błąd i zdecydowanie zajmuje mi to więcej czasu niż powinno, błagam o pomoc...
Kod:
https://pastebin.com/E2b6GMG4
Głównie chodzi mi o konstrukcję Update() oraz saveIteration() gdzie odbywa się zapis. Z góry dziękuję za jakąkolwiek pomoc
źródło: comment_IZqBPWNX8toKsvOE7NmGgwk1YeiREqx1.jpg
PobierzBez zagłębiania się musisz za każdym razem nowego tworzyć albo go do początku dawać.
Albo może ten StreamWriter.Close() zamyka też ten static stream i musisz go na nowo otworzyć.
Jak często zapisujesz do tego to trzymaj StreamWritera otwartego po prostu cały czas.
najlepiej w 94 lini zamień na
StreamWriter fileWriter = new StreamWriter("answers.txt", true);
Po usunięciu słowa kluczowego static i/lub zmiany parametru na StremaWriter("answers.txt", true) wywala następujący błąd:
IOException: Sharing violation on path
W metodzie SaveIteration "otwórz" plik. Zapisz i zamknij stream.
czy tam File.Create(asdasd, FileMode.Append) czy jakoś tak to było
@nielegalny_imigrant pierwsza iteracja znowu idzie ok, przy drugiej dzieją się dzie rzeczy:
- IOException: Sharing violation on path
- ArgumentNullException: Argument cannot be null.
Parameter name: stream
StreamWriter fileWriter = new StreamWriter(new FileStream("answers.txt", FileMode.Append, FileAccess.Write, FileShare.None));
a jak to nie pyknie to k---a nie wiem, spróbuj jeszcze tak
StreamWriter fileWriter = new StreamWriter(new FileStream("answers.txt", FileMode.Append, FileAccess.ReadWrite, FileShare.None));
1) Jeżeli nie zapisujesz czegoś kilka razy na sekundę albo miliona bajtów to spróbuj tak jak mówiłem - File.AppendAllText() albo AppendAllBytes czy co tam bardziej Ci pasuje.
2) Jeżeli bardzo chcesz streama to pewnie ostatnia linijka kodu od @nielegalny_imigrant powinna być ok
StreamWriter fileWriter = new StreamWriter(new FileStream("answers.txt", FileMode.Append, FileAccess.ReadWrite, FileShare.None)); fileWriter.Write(asdasdasd); fileWriter.Close()3) Zlituj się z tą pętlą for w 97
2)
FileMode.Appendnie chce łączyć się zFileAccess.ReadWrite4) Oczywiście że powinno sie unikać
publicale chciałem to po prostu napisać na szybkości bo potrzebuje jednorazowo tych danych, by użyć ich jako spodziewanego outa perceptronu żeby miał sie jak uczyć. Potem wywalam tek kodPS. ja również ;)