Co potrzebuje do uruchomienia aplikacji Angular 2 na serwerze klienta? Mam do zrobienia dosyć prostą stronkę po znajomości ale nie wiem jak później to uruchomić na serwerze. Potrzebuje do tego VPS? #programowanie
@KiKiEngine: no jak będziesz miał vps to się będzie dało na pewno. Są też hostingi ustawione już pod konkretną technologię, myśle, że dla angulara też.
@KiKiEngine: @Philopolemus_Fronius: Angular to zwykły JavaScript. Odpalisz to na jakimkolwiek serwerze. Zwykły współdzielony hosting (taki co gimbaza w PHP stawia stronki). A nawet tego PHP nie musi tam być, bo to przecież sam frontend.
Nie mieści mi się w głowie jak można brać się za robienie aplikacji w jakiejś i nie mieć pojęcia o podstawowych rzeczach. Poczytaj czym się różni frontend od backendu.
@mk321: komendą ng serve w konsoli. A ja chciałem się zapytać czy można uruchomić aplikacje napisaną w Angular 2 mając do dyspozycji jedynie prosty hosting. No nie wiem, dajmy na to proserwer.pl
@crine: można zrobić bundle (a nawet to jest zalecane na produkcję, ale tutaj już nawet nie chciałem mieszać w głowie OP-owi, bo jeszcze by wyszło, że JavaScript trzeba kompilować xD ).
@maciejze: @mk321: Dziękuje za odpowiedzi. Tego mi było trzeba. O-------u i łopatologicznego wytłumaczenia. Chociaż trochę mi wstyd, że nie doszedłem do tego momentu aby samemu ogarnąć temat wrzucenia plików na hosting.
Nie mieści mi się w głowie jak można brać się za robienie aplikacji w jakiejś i nie mieć pojęcia o podstawowych rzeczach. Poczytaj czym się różni frontend od backendu.
@KiKiEngine: przeczytaj co dokładnie robi ng serve (podpowiedź: poczytaj o Angular CLI).
W jaki sposób zrobiłeś aplikację jak nie wiesz jak działa Angular? Przekopiowałeś losowe kawałki kodu z tutoriala bez czytania?
@mk321: