Wpis z mikrobloga

Jako że mija już miesiąc od ogłoszenia awarii internetu i telewizji, 22 dzień w którym zauważyłem problemy postanowiliśmy wysłać kartkę do UPC - "rocznice" są ważne i należy je świętować.
Małe statystyki:
- mam otwarte 7 reklamacji
- termin rozpatrzenia pierwszej mija 11.05
- otwarte dwie skargi na pracowników
- wykonane 23 połączenia na infolinię o łącznej długości 252 minut.
- "termin usunięcia awarii uległ zmianie na..." Termin był przekładany 10 razy, na raz najdłużej o 8 dni
#365dniawariinetawupc #upc #januszebiznesu
źródło: comment_9VP9QNb8dKM4BrZpM76jsOv9bdVoS29q.jpg
  • 130
@d0t3r: dobra teraz spojrzalem i faktycznie to prawda, ale napisalem ze swojego doswiadczenia tylko.. i jestem troche w szoku, bo u mnie internet nigdy nie mial przetwy, raz cos bylo z telewizja to byli u mnie po 3 godzinach :D takze jestem ciekawy tej calej sytuacja, co poszlo nie tak? :D
@wielka_glowwa Problem techników z UPC jest taki że 1/50 ma Miernik z DOCSISem ponieważ takie urządzenia kosztują kupę kasę i pan technik który przychodzi podpiac usługę ma za zadanie podłączyć modem pod gniazdo, które po prostu wykręca i zakłada filtr Trateca lub Teleste, znajduje kabel na dole w skrzynce za pomocą szukacza par za 100 zł i podpina następnie kabel HDMI między dekoderem a TV.

Między technikami UPC/Vectry/Multimedi i innych operatorów jest
źródło: comment_pSNQHKvLSjRlBTq7RLQlOkcP6olk1gew.jpg
@wielka_glowwa: A tam kładło okablowanie UPC, czy przejęli po kimś? Bo często jest tak, że możesz się pultać, ale jak większy operator przejął jakieś osiedlowe gówno, to tam nie ma wała żeby wszystko dobrze działało, bo niektóre sieci albo były kładzione w tych samych czasach co tepsa montowała telefony, albo tuż po nich, z nieznanych kabli i innego badziewia. U mnie do czasu modernizacji też było max 60 i czasami gubiło
Jestem w #korbank i nie zmienię tej sieci przenigdy ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zero awarii, nie pamiętam kiedy nie miałem dostępu do internetu, wszystko załatwiane od ręki ( ͡° ͜ʖ ͡°) Do tego 100 Mb/s + telewizja za 49zł miesięcznie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@wielka_glowwa: U nas było podobnie...tyle, że z samochodem. Z mężem wzieliśmy auto na kredyt dokładnie rok temu...po jakimś czasie sie okazało, ze spieprzyli robotę papierkową (nie bede sie wdawac w szczegóły bo za duzo pisania). Mąż dzwonił wiele razy upomunając się o problemie, mowili, ze naprawią wszystko bedzie ok...jak debile czekaliśmy i nic. tak było miesiącami. Teraz już zaszło to za daleko bo tydzien temu mąż znowu dzwonił do ich biura
@wielka_glowwa @kamikaze_: Zakładamy bardzo śmiało, że z masowym dostawcą internetów dla ludu uda się cokolwiek zdziałać na podstawie "technicznych" argumentów;) Ci technicy od kablówki z dużą rotacją to też pełen profesjonalizm, mam wrażenie, że ich szkolenie to jak przeciągnąć koncentryk i gdzie są dBmy w menu serwisowym modemu. Jak jeszcze korzystałem z kablówki to chłopaki byli zainteresowani głównie damską bielizną na suszarce w korytarzu.
@tellet: Ja jestem prosty człowiek, ale skoro któryś z molochów kablówkowych postanowił wykupić instalację po cebulakablówce zamiast poprowadzić swoją, to chyba wiedzieli co brali i to ich problem, że ktoś to zrobił na kablu antenowym z bazaru?
@kamikaze_: W sumie to jest jakiś powód inny niż "koncentryk już jest w ścianie", żeby utrzymywać ten DOCSIS w 2018, kiedy nikt nie używa analogowej telewizji, jest fiber to the building i równie dobrze można by pociągnąć skrętkę do abonenta?