Wpis z mikrobloga

@manefg: bo jest, ale w polsce są tańsze zamieniki, często w gównianej jakości. Jeśli porównujemy podobne produkty to różnicy zazwyczaj nie ma albo jest minimalna na korzyść polski/zachodu.

Ja sam kupuję tylko markowe produkty, więc wypad na zakupy do niemiec nie razi mojej kieszeni, a wiadomo, że zachodnie czipsy, napoje, mieso itp, są lepszej jakości niż ich wschodnie odpowiedniki.
@manefg Nie wszystko, sa produkty ktore sa tansze niz w pl
Ale tez chodzi o fakt, ze zarabiasz 4 x tyle a cena jest na niemalze identycznym poziomie
(wypowiadam sie nt cen zycia w hamburgu, DE)
#!$%@? jakim Ty jestes dzbanem.

Mieszkam w HH i mam bezposrednie porownanie cen tu a w polsce (gorny slask)

@Modzian: Czyli statystka porównująca tysiące produktów umywa się do twoich spostrzeżeń. XDDDDDDDD

Ceny sa nominalnie takie same, za mieso zaplacisz wiecej a za makaron jajka i olej - mniej niz w polsce.

@Modzian: To są nominalnie takie same czy czasami płaci się więcej a czasami mniej? ( ͡° ͜ʖ
Co smieszniejsze, w Rossmanie nawet po przeliczeniu na złotówki zostawiam mniej niż w Polsce

@Strahl: Dziwne skoro mają tam mniejszy VAT i niższe koszty dystrybucji. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

a zarabiam 6x czy 7x więcej...

@Strahl: A za ubezpieczenie płacisz 500 zł a za wynajem kawalerki 1500 zł. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Za fryzjera czy dentystę też?