Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
Tak sobie rozmyślam o obejrzanym niedawno Infinity War i zastanawiam się nas motywacją Thanosa. To jest element który chyba mi jakoś umknął. Wiadomo, że chciał zmniejszyć populację w kosmosie, wspominał o równowadze etc. Chciał obejrzeć wschód słońca że świadomościa przywroconej równowagi.

Albo nieuważnie oglądałem, albo jakieś to moim zdaniem mało sensowne. Z tego co czytałem to komiksowy Thanos chciał zdobyć wszystkie kamienie nieskończoności żeby zaimponować swojej ukochanej, ktora go nie chciała - Śmierci.

Czy filmowy Thanos został po prostu spłycony i dostaliśmy tylko szalonego tytana ze specyficznie pojmowaną przez siebie moralnością? Chyba że teraz miała być rozwałka i szalona pogoń za kamieniami, a głębszą analizę postaci bracia Russo zostawili na następną część.

#avengers #marvel #mcu #film #filmy #komiks #przemyslenia
  • 17
  • Odpowiedz
  • 2
@johnnyasdf Mowil ze zaproponowal to rozwiazanie na swojej planecie gdy chylila sie ku upadkowi, ale sie inni nie zgodzili i upadla i tak. To chyba mozna uznac za wytlumaczenie.
  • Odpowiedz
  • 0
@Andrzej_galazka: @ekkis: @PainItBlack: no jeśli Was to przekonuje to spoko, mnie nie. Zwłaszcza że Thanos dla swojego celu

musiał więc się kierować bardzo mocnymi pobudkami, mieć jasny cel. Osobisty. Dlatego jestem zdania że komiksowy Thanos był bardziej wiarygodny. Myślałem że umknęła mi jakąś głębia tej postaci, niestety nie( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@Andrzej_galazka: Noo teraz mamy: "moja rodzinna planeta zginęła, bo było ich za dużo i zaczęli głodować, zabije więc połowę wszechświata

żeby nigdzie się to nie powtórzyło"

No nie wiem, może stałem się starym marudą i zbyt wiele wymagam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@johnnyasdf Nikt nic z tym nie robił, wiec sam się za to wziął. Ty sądzisz że lepszym motywem jest zaimponowanie dziewczynie, a ja że chciał ratować wszechświat od zagłady. Czy motyw przegryw vs mesjasz. Sam sobie odpowiedz co jest głębsze:)
  • Odpowiedz
  • 2
@johnnyasdf Moze za duzo oczekujesz od filmow Marvela ;) Musi byc pg13 i prosto podane takie wyjasnienie i miec wady logiczne bo to jednak villain, a dobro musi zwyciezyc :) W 2 bedzie ze jednak nie zadzialalo i dalej sa wojny i glod i go zleja i wszyscy ozyja i lejemy sie dalej w nastepnych filmach z innymi zlymi bo przeciez o to chodzi tutaj ;)
  • Odpowiedz
@johnnyasdf: Po za tym ze film to mocny sredniak jak nie słabiak tak uwazam ze nie masz racji z jego motywacja.
Gdyby to byla kwestia osobista - jak wlasnie przypodobanie sie dupie, to nie poswiecil by corki (tez sprawa osobista)
To troche jak z tym testem z wagonikiem - wielu ludzi nie zmieniloby nic, zeby zmyc z siebie odpowiedzialnosc.
Tu w filmie natomiast mamy idealiste. Chcial naprawic wszechswiat wiec byl w
  • Odpowiedz
  • 2
@Andrzej_galazka Jezeli zasoby sa ograniczone to usuniecie polowy ludzi nie powoduje ze osoby ktore do tej pory nie mialy do nich dostepu nagle go zyskaja. Biorac pod uwage ze stopien rozwoju na roznych planetach jest zapewne inny, zastosowanie jednej metody wszedzie nie ma prawa sie sprawdzic.
Generalnie uwazam ze nie ma co za bardzo tego rozkminiac bo to nie o to chodzi w tych filmach.
  • Odpowiedz