Wpis z mikrobloga

pytanie do #rolki z #trojmiasto #gdansk - czy przymierze gdzies w trojmiescie powerslide imperial supercruiser/megacruiser? nie wiem czy buty sa inne w tych modelach, chodzi konkretnie o 3x110 lub 3x125

podobno but jest "specyficzny" i nie kazdemu pasuje, a nie chce w ciemno wydawac >1kzł ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@xCinek: ten sam but, roznia sie kolorem i szynami, ewentualnie linerem, ale do tych nowszych wala wszedzie fat boya.

zależy, ale supercruiser i megacruiser zwykle to g---o szyny. megacruiser pro juz dobre szyny, supercruiser pro czy tam jakies LE to już powerslide pleasure tool, wiec tez dobre szyny.
  • Odpowiedz
@xCinek: Radzę przymierzyć konkretny model. Też myślałam, że jak imperiale to wszystko będzie takie samo, a się okazuje, że imperiale pro z 2015 pasują mi w rozmiarze 40, Megacruiser z 2017 w 39, a Supercruiser z 2018 w rozmiarze 38.
A buciki wyglądają dosyć podobnie.
  • Odpowiedz
@xCinek: generalnie skorupa jest taka sama, czyli rozmiary: 35-36, 37-38, 39-40, 41-42, 43-44, 45-56. Chociaż na przestrzeni lat trochę kombinowali z szerokością, z tego co wiem. Różnica jest w linerach. Tam były różne linery w zależności od modelu i niektóre się mocno różnią grubością.

Tylko też jak przymierzasz to przymierzać najlepiej na docelowej szynie, bo inaczej czuć ten sam but na kołach 80mm, a inaczej na 110mm.
  • Odpowiedz
@csmrex: no wlasnie... znajomy w DE wyrwał kilka modeli powystawowych powerslide'ow w tym supercruisery i megacruisery po ~50E za parę, ponad 1kzł to jednak troche przesada ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz