Aktywne Wpisy
tiofen +516
Hej Mireczki,
w poniedziałek wyje*ali mnie z roboty, więc z tej okazji organizuję #rozdajo - wystarczy dać plusika, wyniki jutro po 16. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do wygrania żółwik ze zdjęcia.
Zapraszam też na mojego instagrama tiofendzierga, dopiero się go uczę, więc wrzutek jest mało i średniej jakości. XD Ale kiedyś będzie lepiej, będę też dawać tam znać o jakichś moich tworach do przygarnięcia.
#
w poniedziałek wyje*ali mnie z roboty, więc z tej okazji organizuję #rozdajo - wystarczy dać plusika, wyniki jutro po 16. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Do wygrania żółwik ze zdjęcia.
Zapraszam też na mojego instagrama tiofendzierga, dopiero się go uczę, więc wrzutek jest mało i średniej jakości. XD Ale kiedyś będzie lepiej, będę też dawać tam znać o jakichś moich tworach do przygarnięcia.
#
KRZYSZTOF_DZONG_UN +226
JESTEŚ PRZECIWNY KREDYTOWI 0% I KAZDEJ INNEJ TEGO TYPU FORMIE = PLUSUJESZ
POKAŻMY ILU NAS JEST. KAŻDY WIE, ŻE POLITYCY CZYTAJĄ WYKOP, WIĘC MUSIMY POKAZAĆ SWÓJ PROTEST. IM WIĘCEJ PLUSÓW TYM WIĘKSZA SZANSA ŻE GÓWNIANY PROJEKT NIE WEJDZIE W ŻYCIE!
#nieruchomosci #wykopefekt #polska #afera
POKAŻMY ILU NAS JEST. KAŻDY WIE, ŻE POLITYCY CZYTAJĄ WYKOP, WIĘC MUSIMY POKAZAĆ SWÓJ PROTEST. IM WIĘCEJ PLUSÓW TYM WIĘKSZA SZANSA ŻE GÓWNIANY PROJEKT NIE WEJDZIE W ŻYCIE!
#nieruchomosci #wykopefekt #polska #afera
@MamNiebieskiAvatar
W różnych regionach Polski jednakowa płaca minimalna może być zupełnie inna w stosunku do lokalnej średniej. Są miejsca gdzie stanowi tylko 25% średniej, ale są też miejsca gdzie stanowi ponad 60%. W kontekście różnic na poziomie powiatów warto się zastanowić co by się działo z gospodarkami takich krajów jak Węgry, Słowacja czy Czechy gdyby w całej UE wprowadzono jednakową płacę minimalną na poziomie np. Hiszpanii? Czy po takim eksperymencie
@boltzmann: no tak, wszyscy pracodawcy się zmówią, pal sześć, że demografia jaka jest każdy widzi i jest problem ze znalezieniem pracowników, z pewnością nikt by się nie wyłamał i nie płacił więcej żeby takiego znaleźć xD Czemu dzisiaj
Czemu w takim razie bezrobocie nie wzrosło w tym roku gdy podniesiono najniższą krajową?
Po drugie: Jak ktoś chce zarabiać więcej to niech się spyta szefa albo zmieni prace. Przecież to złodziejstwo żeby szefowi instytucje kazały wydawać więcej hajsu niż powinien. Jeżeli jesteś wart mniej niż 13.5*40 + ZUS + Inne wydatki na Ciebie = to nie jest w stanie Cię nikt zatrudnić.
Za marzec 2018(dane szacunkowe) według GUS jest niższe niż w grudniu 2017, a w porównaniu do marca 2017 spadło o 1,9 pp.
Czemu bezrobocie nie wzrosło mimo podniesienia minimalnej?
@jakuzii: facepalm :/
2% to duża inflacja ?? :D
Źródło plz :D
Bo jak szefa nie stać, żeby podnieść wypłatę o 200 złotych, to niech lepiej zwija interes, bo gównem jest, a nie szefem.