Wpis z mikrobloga

@Aokx: a kto bedzie decydowal co jest normalne a co nie? Może ty? Jest jak najbardziej przymusowe, niektorzy ludzie potrzebują samotności jak powietrza bo bez tego nie dadza rady funkcjonowac. Ja np. lubie byc wsrod ludzi ale jeszcze bardziej lubie byc z dala od nich.

To samo tyczy sie tego rzekomego 'szczescia' zwiaxanego z posiadaniem dzieci. Widze jak wyglądają pary z dziećmi - wykończone, zmęczone życiem, drenowane z kasy, cierpiace na
. Co to za wielka radość - dziecko? Wystarczy przysluchac sie poziomowi interakcji rodzicow z dzieckiem w parku czy na ulicy. 'Agugugu, kupa, piesek, tata, mama, drzewko, mleczko, agugu'. D

@johnny_tomala: no jak patrzysz na rodziny z niemowlakiem, to się chyba nie spodziewasz sluchac dysput fikozoficznych bądź politycznych?
Brak czasu to kwestia nieodpowiedniej organizacji. Da się z dzieckiem mieć chwile dla siebie.
Oczywiście nie twierdzę,że każdy musi miec dziecko. Ale mnie
@agaja: > no jak patrzysz na rodziny z niemowlakiem, to się chyba nie spodziewasz sluchac dysput fikozoficznych bądź politycznych?

Nie, nie spodziewam się. Czy gdzieś napisałem, że się spodziewam?

maz serio się cieszy i chce dużo kolejnych

Tego uważam powinno się zabronić, albo wprowadzić regulacje zniechęcające ludzi do mnożenia się w nadmiernej liczbie. Jedno starczy jak ktoś chce.

Każda z tych ścieżek jest dobra, jeśli osoba ja wybierajaca czuje się spełniona.
Tego uważam powinno się zabronić, albo wprowadzić regulacje zniechęcające ludzi do mnożenia się w nadmiernej liczbie. Jedno starczy jak ktoś chce.

@johnny_tomala: a dlaczego?
Jezeli rodzice sa szczesliwymi ludzmi i sa w stanie dzieci wychowac na ludzie ogarnietych i zapewnic im dobre zycie? Rozmnazac sie powinni przede wszystkim tacy ludzie, bo inaczej czeka nas zalew patologii.

Nie, nie spodziewam się. Czy gdzieś napisałem, że się spodziewam?

ale napisales, ze jest to
@agaja:

a dlaczego?

Ponieważ Ty i Twoja rodzina nie żyjecie w próżni tylko na planecie z ograniczonymi zasobami, zagrożonej przeludnieniem i ekologiczną katastrofą. Jak sobie to wyobrażasz, gdyby każda para miała trójkę potomstwa, 'bo tak chce'. Skończyłoby sie katastrofą na ogromną skalę prędzej czy później.

Nawiasem mówiąc, płodzenie nowych ludzi uważam za niemoralne jako takie. Weź pod uwagę, że Twój 'szkrab' przeżywa obecnie najszczęśliwszy czas w swoim życiu, jedyny czas prawdziwej
@johnny_tomala: tak, zdaje sobie sprawe, ze stworzylismy z mezem nowe zycie i nowego czlowieka. I calkowicie zdaje sobie sprawe z odpowiedzialnosci, jaka jest jego wychowanie, zapewniam Cie.
Ale mam na ten swiat zgola inne spojrzenia niz Ty i nie uwazam go za droge krzyzowa.
Uwazam, ze zycie jest piekne, a ludzie dobrzy.

Zyje juz na tym swiecie i nadal jestem szczesliwa. Mimo roznych niedobrych rzeczy, ktore mnie spotkaly. To, ze niektorzy