Aktywne Wpisy

meltdown +265
źródło: 20240325_192835
Pobierz
czerwonykomuch +94
Ilekroć pojawi się jakiś post mówiący o udziale polskich żołnierzy w specjalnej operacji NATO na Ukrainie, od razu wypełzają wolnomyśliciele ze swoimi wypocinami: „A MOŻE TY PÓJDZIESZ?!”, „DLACZEGO MAMY NARAŻAĆ ŻYCIE NASZYCH ŻOŁNIERZY?!”, „DLACZEGO MAMY WALCZYĆ ZA UKRAINĘ?!”
Otóż, co może być niesamowitym odkryciem dla wielu, zadaniem żołnierza nie jest siedzenie w koszarach, kręcenie wora i strzelanie raz na rok. Zadaniem żołnierza jest obrona bezpieczeństwa i interesu naszego kraju.
Żołnierz ma płacone
Otóż, co może być niesamowitym odkryciem dla wielu, zadaniem żołnierza nie jest siedzenie w koszarach, kręcenie wora i strzelanie raz na rok. Zadaniem żołnierza jest obrona bezpieczeństwa i interesu naszego kraju.
Żołnierz ma płacone

Chodzi mi oto, że mam problem gdzie, do jakich katalogów mam wrzucać takie rzeczy jak:
- implementacja danych klas repozytoriów (które dziedziczą po doctrine, eloquent, cokolwiek)
- CLI / Queue taski
- modele, które dziedziczą po abstrakcyjnych klasach frameworków
#php #ddd #programowanie
@malypirat: czyżby DDD bohatersko rozwiązywało problemy nieznane w żadnym innym podejściu? :D
UI to tak naprawdę szablony (Twig, Blade, Smarty, etc.) które spokojnie mogą lądować w Infrze.
Infrastructure: Wszelkie twoje implementacje Doctrine, mapowania, sesja Symfony lądują tutaj. Niektórzy pakują tam cały framework.
W Application trzymasz DTO i Services; Application Services to takie pierwsze miejsca dostępowe ze świata zewnętrznego do twojej domeny. Tłumaczą wszelkie stringi i inty na VO twojej domeny. Są w pip cieniutkie. Operują bezpośrednio na Domain Services, ale nie muszą
Domena nie powinna mieć nic wspólnego z infrą. Powinna być jak najbardziej purée. Choć widziałem użycia Doctrine'owego ArrayCollection, bo jak twierdzą autorzy - sami by takie coś napisali.