Wpis z mikrobloga

Przypominam, że cała aktualna ekipa Kronik Myrtany nie zezwala na użycie swojej dotychczasowej pracy aktualnej, nowej ekipie Dziejów Khorinis, więc są bardzo do tyłu. Między innymi dlatego film Teaser - Xardas został zgłoszony za łamanie praw autorskich, gdyż zostały zobaczone na tym filmie pliki, których używać nie mogli.
Dubbing będzie na 100% oraz raczej nie ma co liczyć na Pana Andrzeja Tomeckiego (np Greg i wiele innych, "Stój, śmieciu!"), gdyż już nie dubbinguje, a dubbing dla Dziejów Khorinis robi wyjątkowo dla Piotra Czołnowskiego i Dziejów Khorinis i chyba tylko on ma z nim kontakt. Reszta aktorów z projektu Nestorzy nie jest aktorami z Gothica. Co do reszty oryginalnych aktorów jest nadal możliwość, że użyczą głosu, a w najgorszym wypadku zapłacić
@DSM51 z tego co zdołałem prześledzić temat, to były jakieś napięcia między Dark'iem a koordynatorami projektu (z grupy Soulfire). I to pociągnęło cała fale #!$%@?.

Tutaj są moje przemyślenia: sądzę, że Dark chciał prowadzić projekt wedle swojej wizji, a nie odpowiadało to kilku gościom - którzy uznali, że typ się tylko zajmuje filmami, a chce być kierownikiem, a oni mają większość zasobów w postaci programistów i grafików (czyli de facto podstawowe narzędzia
@grey09: Nope. Od końca 2017 sytuacja w ekipie była dość mocno napięta. W styczniu doszło do spotkania. Jeszcze przed spotkaniem, Dark napisał na ich dev'owym discordzie wiadomość którą znajdziesz w Archiwum dziejekhorinis.org na dole strony. Na spotkaniu uzgodnili, że Dark nadal będzie kierownikiem, a w razie sporu rozstrzyga głosowanie. Po spotkaniu ponoć Dark powiedział koordynatorom, że zrywa postanowienia. Coś tam, nie wiem, nagle po zgodzie zmienił zdanie. Była cisza, aż do
@X4vv odpiszę jak zapoznam się z wypowiedziami samych twórców, bo trafiłem na forum, gdzie będzie można sporo wniosków złożyć.

Jakby ktoś był zainteresowany: https://forum.dziejekhorinis.org/ dział 'wewnetrzne problemy zespołu', ale jak rzuciłem okiem to widzę, że to było starcie ambicji wielu osób i chyba brakło twardego, bezwzględnego kierownictwa projektu
Na theModders nie otrzymasz obiektywnej i rzetelnej odpowiedzi jak to było. Tam jest tylko hejt. Właściwie to nigdzie nie otrzymasz. Nie będę cię też zmuszał, żebyś spytał Kroniki Myrtany, bo możesz uznać to za kłamstwo, że jedna strona wali na drugą. :)

@grey09
@X4vv żeby sobie to uprościć to myślę, że skoro Dark jest pomysłodawcą moda i pierwotnym założycielem projektu, to próba jego odsunięcia jest nie w porządku, nawet jeśli pojawiły się perypetie związane z tym, że Dark zrezygnowal z kierownictwa co mogło być wywołane napiętą sytuacja wcześniej i presja na niego wywoływaną. Bo należałoby wiedzieć co było powodem tych napięć w rzeczywistości. Soulfire mogli honorowo zakończyć współpracę odchodząc z projektu, a nie próbując go