Aktywne Wpisy

Teuvo +66
prawdopodobnie właśnie rozpoczyna się moja saga jedzenia tostów na każdy posiłek dnia przez kolejne pół roku

ShadyTalezz +6
Dokładnie tak samo jak na zachodzie libki, które skrajną prawicę wyzywały od ekstremistów, faszystów, szurów itp. potem idą z nimi do łóżka - w tym wypadku na piwko. Bardzo mocno się wahałem czy iść na drugą turę i obrzydzeniem oddać głos na Rafała ale zostaję w domu - jeśli ktoś nazywa kogoś faszystą a potem pije z nim p--o to albo kłamał i wcale tej osoby za faszystę nie uznawał albo z
źródło: GrQseC1XAAE4IjK
Pobierz

Polska zaczęła się w okolicach Gniezna i Poznania. Całą resztę podbito. Nie ma niewinnych państw.
No ale jak Polacy podbijali to było OK, a jak nas podbijano to było ZŁO. Moralność Kalego w interpretowaniu historii.
@alkan: Nope. G--------l zgwałcił wszystkich obywateli (niewinną kobietę), którzy niczym nie zawinili (oprócz tego że byli słabsi, czyli mieli spódniczkę).
Gwałtu nic nie usprawiedliwia. Ani spódniczki, ani udawanie Francuza, ani lakier na włosach.
Solidarność to ruch który chciał zachować komunę ale z ludzką twarzą. Chcieli po prostu ugrać więcej dla
@tell_me_more: a kto twierdzi że są? stworzyłeś chochoła którego bohatersko bijesz?
Nie ma niewinnych państw, ale jedne państwa wykazywały się większą agresywnością w pewnym okresie, a inne mniejszą. Fakt, że musiałeś cofnąć się aż do czasów Gniezna żeby udowodnić tezę jest dość wymowny
@robcio007: Ludzie, którzy to mówią bardzo często szanują swój kraj, jego historię i kulturę, chcą dla niego jak najlepiej, są po prostu sfrustrowani tym jak on obecnie wygląda, a przede wszystkim mentalnością ogromnej rzeszy Polaków, mentalnością typowego homo
To teraz już nie popierasz wolności? Wiesz czemu Polska zniknęła z mapy? Bo panowała u nas złota wolność szlachecka czyli takie róbta co chceta. Oczywiście był to tylko jeden z obecnych stanów ludności bo byli jeszcze chłopi w zasadzie bez praw. Zaborcy mieli jednak państwa absolutystyczne czyli takie totalitarne imperia gdzie trzymali wszystkich za mordę
Komentarz usunięty przez autora
@steve__mcqueen: nie musiałem się cofać do czasów Gniezna. Polska podbiła Rosję w 1612. Podałem przykład Gniezna, żeby Ci uzmysłowić, że większość Polaków to potomkowie podbitych plemion :) Jedyna różnica między podbojem przez Mieszka, Łokietka, czy Kazimierza Wielkiego, a przez carycę Katarzynę jest to - że Rosji nie udało się utrzymać jej zdobyczy teroytrialnych.