Wpis z mikrobloga

#ps4: Mam takie pytanie, kupiłem synkowi ps4 pro i jak wszystko inicjowałem założyłem wszystko na siebie. Dziś bo synek chciał grać ze swojego konta okazało się, że po raz drugi musiałem kupić grę, która jest już na moim koncie. Czy to typowa praktyka Sony?

btw. Dodam, że tej gry pomimo, że kupiłem na syna konto nie ma bo błąd pokazuje ale zobaczymy jak się ponownie włączy bo widzę, że tu ps4 ma ból dupy.
  • 11
#ps4:

1. Ste, nic nie popsułem, konto na sony założyłem z dziesięć lat temu (aparaty fotograficzne, playery, ps) i wczoraj je od nowa włączyłem i od razu były problemy. Wszystko musiałem naprostować na laptopie bo na ps nie szło. Moje konto ruszyło ale nowe synka kaprysi. Ale mam maile z płatnościami
2. Gruby, nie ma co podsyłać zdjęcia ekranu bo Fortnite chodzi ale mam na myśli dodatek co kupiliśmy. Synek podpowiada,
Jeśli kupiłeś ten Starter pack swoim kontem to twoje prawdopodobnie konto ma do niego dostęp.

@Ursus-maritimus: Kupiłem swoim kontem i nie pojawiło się na koncie mojego synka więc mu drugi raz kupiłem ale wyskoczył błąd, że nie ma choć pobrało forsę z paypal. Ale zauważyłem, że czasami by zaszły zmiany trzeba ps po prostu wyłączyć z sieci. Jutro sprawdzimy bo późno tylko byłem zaskoczony, że na jednym pleju trzeba dwa razy
@skinnydog: W przypadku gier jak Fortnite gdzie masz jeszcze osobne konto w grze tak to działa. Gdyż twoje konto na PS4 i konto twojego syna posiadają osobne konta we Fortnite, więc aby twój syn mógł grać ten Starter Pack musi być kupiony na jego koncie, jeśli już kupiłeś swoim to na twoim koncie Frortnite masz ten pack. Ogólnie normalne gry jak kupisz raz to działają na wszystkich kontach na konsoli, ale