Wpis z mikrobloga

Siemanko!
Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie żeby wymienić mojego starego lapka. Antyk około 7letni. Mam kumpla, który ma Xboxa one s i zachwala go pod niebiosa, faktycznie fajny sprzęt. Spoko opcja z grami z pcta na Xboxie, trochę gier online w które kiedyś grałem, wsteczną kompatybilność, masa gier, streamowanie na pcta (bo nie zawsze mam wolne tv), do tego wersja x ma mocne bebechy. Z drugiej strony PS4 poza god of war w sumie niczym mnie nie zainteresował/nic ciekawego do mnie nie dotarło. Konsola enigma dla mnie. Switch przemawia do mnie koncepcja handhelda i dużej konsoli w jednym ale jakby polityka Nintendo trochę mnie odstrasza, tak jak biblioteka gier. Dlatego pytanie w ankiecie, dajcie głos i komentarz jakiś! PC raczej odpada bo do 2k nic ciekawego nie znajdę a budżet ma dla mnie znaczenie. #konsole #xbox #ps4 #gry #nintendoswitch

Jaka konsolę byś polecił?

• Xbox One X 16.7% (32)
  • PS4 Pro 53.1% (102)
  • Nintendo Switch 30.2% (58)

Oddanych głosów: 192

• 21
@Uncy mam starego lapka, exclusive nie są za bardzo karta przetargowa dla mnie. A Switch podoba mi się, ale boje się o "infantylne" gry. Biednie wygląda jeśli chodzi o multimedia? Co z przeglądarką, graniem online?
@magicznyy: W takiej sytuacji brałbym Xboxa, może i nie ma exclusivów, ale jest kompatybilność wsteczna, która robi robotę i na XOneX 'podkręca' gry ze starszej generacji, więc możesz się załapać na całkiem spoko tytuły, w niskiej cenie. Dodatkowo jest Xbox Game Pass, który oferuje naprawdę fajne gry za abonament miesięczny (opcja nie jest obowiązkowa) i lepszą ofertę Xbox Live Gold, niż PS+ (wymagany do grania online).
Dodatkowo wersja X naprawdę ma
@magicznyy: (NARAZIE) nie masz facebooka, nie masz przeglądarki, nie masz youtuba, nie masz netflixa, masz tylko gry. Jeżeli chodzi o granie online to jest dobrze, narazie masz za darmo, niedługo 80zł/rok więc najbardziej atrakcyjna oferta ze wszystkich konsol. Gry na switchu, i feeling grania jest świetny i nie zamieniłbym tej konsoli na żadną inną
JAKA KONSOLĘ BYŚ POLECIŁ?

@magicznyy: Robienie ankiet tego typu nie ma sensu bo zawsze wygra najpopularniejszy sprzęt PS4.

Mam kumpla, który ma Xboxa one s i zachwala go pod niebiosa

@magicznyy: Tez mam kumpla który kupił sobie Xpudło, po miesiącu stwierdził, że zmarnował pieniądze i che go zamienić z dopłatą na Switcha. Nikt nie chce się z nim zamienić. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

tak jak biblioteka
@goomba-pl lubię stare RPG, pokroju Baldur's Gate, indyki takie jak isaac, darkest dungeon itd. ale lubię też jak się wszystko rozp&$#@la jak w diablo 3 i podobnych hns, nie lubię fpsów za bardzo (wykluczam fortnite które nawet po sesji u kumpla mi się spodobało). Nigdy nie grałem i nie ciągnęło mnie do jrpg itd. czego chyba trochę jest na switcha, Mario w ogóle mnie nie kreci, jedynie Zelda, w resztę gier się
@magicznyy: No to wybór jest prosty, Playstation. Jak chcesz duże multiplatformowe tytuły to tylko to jak nie PC. Xbox niestety #!$%@?, chyba że ŻADEN ale to #!$%@? ŻADEN ex z Plejki cię nie interesuje, to można wejść w używkę Iksa, bo masz Halo i Trybiki wojny. Ogólnie x to tak naprawdę komputerek który odpali jakotako gry multiplatform ot tyle, i aż tyle. Switch jest dobry jeżeli to świadomy wybór.
@Agnaktor tak też mi to wyglądało stąd zarzut o infantylności biblioteki. Z bardzo drugiej strony lubię pograć w gry efektowne żeby się odmóżdźyć.

@goomba-pl pc w moim budżecie (2k) niczego w moim growym życiu nie zmieni :(
@magicznyy: jak interesują cię multiplatformy i nie patrzysz na exy, a przy okazji chcesz pograć tanio i ze wsteczna kompatybilnością to brałbym Xboxa One X. Z drugiej strony za 2 tys możesz kupić i nowego One S i nowa Slimke. Tylko mając dwie konsole dzielisz sobie bibliotekę gier. Sam mam PS4 Pro, ale nie skreślałbym tak bezwarunkowo Xboxa jak to robią niektórzy. Podobnie z reszta nie lubię japońszczyzny oraz soulslike wiec
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@magicznyy: z ps4 tez mozesz strimowac na pc. Pad imo wygodniejszy. Wiele gier z xboxa jest dostepnych na ps4. Ps4 ma chyba wiecej exclusivow - ale tefo nie jestem pewien
@magicznyy: Hej. Miałem przez jakiś czas X1S, teraz mam PS4 i switcha, więc dorzucę swoje 3 grosze:

X1: uważam, że jeżeli żaden z exów PS4 cię nie interesuje, nie masz pc do grania w gry multiplatformowe i masz kumpla z tą samą platformą, to będzie to dla ciebie najlepszy wybór. X1X jest aktualnie najmocniejszą konsolą na rynku, więc obiektywnie dostarczy ci najlepsze doznania graficzne. Xbox Game Pass daje ci dostęp do
@magicznyy: Moim zdaniem, jeżeli nie masz przynajmiej średniego PieCa to najlepiej wybrać PS4.
XOne moim zdaniem nie ma nic ciekawego do zaoferowanie, w niemal wszystko co tam wychodzi zagrasz na PS4, a w wypadku PS4 dochodzą jeszcze exy.
No i switch, moim zdaniem genialna konsola. To co ostatnio robi nintendo, jeżeli chodzi o exy jest niesamowite, jednak minus switcha jest taki, że nie ograsz na nim multiplatform. Jest to świetny wybór
@nowakov co do switcha czuję podobnie jak ty bo nie ogranicza tam gier takich jak wiedźmin itd. w Xboxie przemawia do mnie wsteczną kompatybilność, wspomniany gamę pass i możliwość wymieniania gier z kumplem z drugiej strony nie pogram w god of war :( ale to dlatego że reszty nie znam za bardzo. Dzięki za mega wypowiedź!