Siemanko! Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie żeby wymienić mojego starego lapka. Antyk około 7letni. Mam kumpla, który ma Xboxa one s i zachwala go pod niebiosa, faktycznie fajny sprzęt. Spoko opcja z grami z pcta na Xboxie, trochę gier online w które kiedyś grałem, wsteczną kompatybilność, masa gier, streamowanie na pcta (bo nie zawsze mam wolne tv), do tego wersja x ma mocne bebechy. Z drugiej strony PS4 poza god of war w sumie niczym mnie nie zainteresował/nic ciekawego do mnie nie dotarło. Konsola enigma dla mnie. Switch przemawia do mnie koncepcja handhelda i dużej konsoli w jednym ale jakby polityka Nintendo trochę mnie odstrasza, tak jak biblioteka gier. Dlatego pytanie w ankiecie, dajcie głos i komentarz jakiś! PC raczej odpada bo do 2k nic ciekawego nie znajdę a budżet ma dla mnie znaczenie. #konsole #xbox #ps4 #gry #nintendoswitch
@magicznyy: Xboxa wyklucz od razu, nie ma co kupować konsoli która nie ma exclusivów. Switch jest dobrym "uzupełniaczem" komputera (sam mając do wyboru ps4 a switcha kupiłem switcha właśnie) jeżeli dużo jeździsz - ideał. Jeżeli jednak nie masz kompa i wolisz grać w domu to ps4 jest jedyną opcją
@Uncy mam starego lapka, exclusive nie są za bardzo karta przetargowa dla mnie. A Switch podoba mi się, ale boje się o "infantylne" gry. Biednie wygląda jeśli chodzi o multimedia? Co z przeglądarką, graniem online?
@magicznyy: W takiej sytuacji brałbym Xboxa, może i nie ma exclusivów, ale jest kompatybilność wsteczna, która robi robotę i na XOneX 'podkręca' gry ze starszej generacji, więc możesz się załapać na całkiem spoko tytuły, w niskiej cenie. Dodatkowo jest Xbox Game Pass, który oferuje naprawdę fajne gry za abonament miesięczny (opcja nie jest obowiązkowa) i lepszą ofertę Xbox Live Gold, niż PS+ (wymagany do grania online). Dodatkowo wersja X naprawdę ma
@magicznyy: (NARAZIE) nie masz facebooka, nie masz przeglądarki, nie masz youtuba, nie masz netflixa, masz tylko gry. Jeżeli chodzi o granie online to jest dobrze, narazie masz za darmo, niedługo 80zł/rok więc najbardziej atrakcyjna oferta ze wszystkich konsol. Gry na switchu, i feeling grania jest świetny i nie zamieniłbym tej konsoli na żadną inną
@magicznyy: Robienie ankiet tego typu nie ma sensu bo zawsze wygra najpopularniejszy sprzęt PS4.
Mam kumpla, który ma Xboxa one s i zachwala go pod niebiosa
@magicznyy: Tez mam kumpla który kupił sobie Xpudło, po miesiącu stwierdził, że zmarnował pieniądze i che go zamienić z dopłatą na Switcha. Nikt nie chce się z nim zamienić. ( ͡°͜ʖ͡°)
@goomba-pl lubię stare RPG, pokroju Baldur's Gate, indyki takie jak isaac, darkest dungeon itd. ale lubię też jak się wszystko rozp&$#@la jak w diablo 3 i podobnych hns, nie lubię fpsów za bardzo (wykluczam fortnite które nawet po sesji u kumpla mi się spodobało). Nigdy nie grałem i nie ciągnęło mnie do jrpg itd. czego chyba trochę jest na switcha, Mario w ogóle mnie nie kreci, jedynie Zelda, w resztę gier się
@magicznyy: No to wybór jest prosty, Playstation. Jak chcesz duże multiplatformowe tytuły to tylko to jak nie PC. Xbox niestety #!$%@?, chyba że ŻADEN ale to #!$%@? ŻADEN ex z Plejki cię nie interesuje, to można wejść w używkę Iksa, bo masz Halo i Trybiki wojny. Ogólnie x to tak naprawdę komputerek który odpali jakotako gry multiplatform ot tyle, i aż tyle. Switch jest dobry jeżeli to świadomy wybór.
@magicznyy: jak interesują cię multiplatformy i nie patrzysz na exy, a przy okazji chcesz pograć tanio i ze wsteczna kompatybilnością to brałbym Xboxa One X. Z drugiej strony za 2 tys możesz kupić i nowego One S i nowa Slimke. Tylko mając dwie konsole dzielisz sobie bibliotekę gier. Sam mam PS4 Pro, ale nie skreślałbym tak bezwarunkowo Xboxa jak to robią niektórzy. Podobnie z reszta nie lubię japońszczyzny oraz soulslike wiec
@magicznyy: nie wiem jak teraz, ale w lutym 2017 za 2300 złotych bez monitora bo miałem skleiłem komputer który do teraz odpala mi wszystkie nowe gry, a prawie wszystkie w 60fps 1080p
@magicznyy: z ps4 tez mozesz strimowac na pc. Pad imo wygodniejszy. Wiele gier z xboxa jest dostepnych na ps4. Ps4 ma chyba wiecej exclusivow - ale tefo nie jestem pewien
@magicznyy: Hej. Miałem przez jakiś czas X1S, teraz mam PS4 i switcha, więc dorzucę swoje 3 grosze:
X1: uważam, że jeżeli żaden z exów PS4 cię nie interesuje, nie masz pc do grania w gry multiplatformowe i masz kumpla z tą samą platformą, to będzie to dla ciebie najlepszy wybór. X1X jest aktualnie najmocniejszą konsolą na rynku, więc obiektywnie dostarczy ci najlepsze doznania graficzne. Xbox Game Pass daje ci dostęp do
@magicznyy: Moim zdaniem, jeżeli nie masz przynajmiej średniego PieCa to najlepiej wybrać PS4. XOne moim zdaniem nie ma nic ciekawego do zaoferowanie, w niemal wszystko co tam wychodzi zagrasz na PS4, a w wypadku PS4 dochodzą jeszcze exy. No i switch, moim zdaniem genialna konsola. To co ostatnio robi nintendo, jeżeli chodzi o exy jest niesamowite, jednak minus switcha jest taki, że nie ograsz na nim multiplatform. Jest to świetny wybór
@nowakov co do switcha czuję podobnie jak ty bo nie ogranicza tam gier takich jak wiedźmin itd. w Xboxie przemawia do mnie wsteczną kompatybilność, wspomniany gamę pass i możliwość wymieniania gier z kumplem z drugiej strony nie pogram w god of war :( ale to dlatego że reszty nie znam za bardzo. Dzięki za mega wypowiedź!
Sikorski odwala taką robotę na arenie międzynarodowej, Tusk odblokował 600mld. Takich polityków nam trzeba. Poważnych i szanowanych. W komentarzu zdjęcie dla kontrastu. #polityka
Od jakiegoś czasu chodzi mi po głowie żeby wymienić mojego starego lapka. Antyk około 7letni. Mam kumpla, który ma Xboxa one s i zachwala go pod niebiosa, faktycznie fajny sprzęt. Spoko opcja z grami z pcta na Xboxie, trochę gier online w które kiedyś grałem, wsteczną kompatybilność, masa gier, streamowanie na pcta (bo nie zawsze mam wolne tv), do tego wersja x ma mocne bebechy. Z drugiej strony PS4 poza god of war w sumie niczym mnie nie zainteresował/nic ciekawego do mnie nie dotarło. Konsola enigma dla mnie. Switch przemawia do mnie koncepcja handhelda i dużej konsoli w jednym ale jakby polityka Nintendo trochę mnie odstrasza, tak jak biblioteka gier. Dlatego pytanie w ankiecie, dajcie głos i komentarz jakiś! PC raczej odpada bo do 2k nic ciekawego nie znajdę a budżet ma dla mnie znaczenie. #konsole #xbox #ps4 #gry #nintendoswitch
Jaka konsolę byś polecił?
Dodatkowo wersja X naprawdę ma
@magicznyy: Robienie ankiet tego typu nie ma sensu bo zawsze wygra najpopularniejszy sprzęt PS4.
@magicznyy: Tez mam kumpla który kupił sobie Xpudło, po miesiącu stwierdził, że zmarnował pieniądze i che go zamienić z dopłatą na Switcha. Nikt nie chce się z nim zamienić. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@magicznyy: To trzymaj się od Switcha z daleka, bo tam stawiają przede wszystkim na grywalność.
@goomba-pl pc w moim budżecie (2k) niczego w moim growym życiu nie zmieni :(
X1: uważam, że jeżeli żaden z exów PS4 cię nie interesuje, nie masz pc do grania w gry multiplatformowe i masz kumpla z tą samą platformą, to będzie to dla ciebie najlepszy wybór. X1X jest aktualnie najmocniejszą konsolą na rynku, więc obiektywnie dostarczy ci najlepsze doznania graficzne. Xbox Game Pass daje ci dostęp do
XOne moim zdaniem nie ma nic ciekawego do zaoferowanie, w niemal wszystko co tam wychodzi zagrasz na PS4, a w wypadku PS4 dochodzą jeszcze exy.
No i switch, moim zdaniem genialna konsola. To co ostatnio robi nintendo, jeżeli chodzi o exy jest niesamowite, jednak minus switcha jest taki, że nie ograsz na nim multiplatform. Jest to świetny wybór