Wpis z mikrobloga

Poszedłem wczoraj z mamą do euro rtv po telefon dla niej na raty. Wybrałem jej redmi 5 plus 4/64 za 999zł na raty 20x0% pierwsza rata gratis. Typek proponował ubezpieczenie na telefon ale nie wzięliśmy. Poszliśmy do punktu z ratami i kobieta informuje nas, że raty są 0% ale jest OBOWIĄZKOWE ubezpieczenie ratalne dodatkowo 10zł do każdej raty. No cóż, trudno. Podpisaliśmy umowę, telefon do odbioru jutro. Dzisiaj w pracy rozmawiam z kolegą i oświeca mnie, że te ubezpieczenie ratalne wcale nie jest obowiązkowe. Piszę w-------y do euro na fanpage i oni także mnie informują, że takowe ubezpieczenie nie jest obowiązkowe. Idę dzisiaj do euro zrezygnować z tego ubezpieczenia (jakby nie było, dodatkowe 200zł przy ratach na 1000zł więc wtf) i złożyć skargę na szmatę która prosto w oczy nasz okłamała.
#januszebiznesu #gownowpis #zalesie #gorzkiezale
  • 79
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 38
@BabyBuns też miałem parę razy akcje, że pierdoła głupoty typu "obowiązkowe ubezpieczenie" wtedy trzeba krótko - biorę bez ubezpieczenia inaczej wychodzę. Skargi szczerze mówiąc nic nie zrobia bo nawet kierownicy ich cisna o te ubezpieczenia. Euro ma niekiedy zajebiste oferty, ale nie można dawać się naciągnąć. Powodzenia, ale sprawa ugrana na bank bo możesz wypowiedzieć umowę a następnie sobie wziąć jeszcze raz bez ubezpieczenia jak będą się pluć (
  • Odpowiedz
@BabyBuns: To jest ich staaaaaaaaaaandardowa praktyka :D. Ogólnie trzeba robić tak jak @Jerrki pisze "Dzień dobry, poproszę to i to na raty 0% bez ubezpieczenia". Jak teraz pójdziesz i zrobisz aferę to jedyne co osiągniesz to anulacja kredytu ratalnego, a jak będziesz chciał od razu złożyć nowy wniosek kredytowy bez ubezpieczenia to "ojoj, system pokazuje mi, że bank nie może udzielić Panu kredytu. Przykro mi, do widzenia." xD

Idź,
  • Odpowiedz
Byłem i załatwiłem. Kobieta była już inna więc poprosiłem o rezygnacje z ubezpieczenia ratalnego. Nie było żadnego problemu. Wystawiła aneks do umowy z kwotą zmniejszoną o ubezpieczenie i szlus. Na koniec porozmawiałem z kierownikiem na ten temat. Tłumaczył dlaczego zaistniała taka sytuacja i grzecznie przeprosił i tyle. Nie robiłem żadnej grubej afery ani nic. Wszystko załatwione w 10 minut.
  • Odpowiedz
@BabyBuns Sprzedawcy muszą wyrobic wysrubowane normy:/ stały sposób na raty 0% w euro jest prosty- mówisz, że wiesz ze można taki kredyt dostać bo juz kilka razy z tego korzystales. Sprzedawca wtedy Ci odpowie, ze zależy to od zgody banku, po czym "ten bank" taką zgodę Ci wyrazi xD
  • Odpowiedz
@BabyBuns
Miałem to samo z telewizorem i tym samym tekstem, że niby jest obowiązkowe, bo zamówiłem w sklepie online a odebrałem stacjonarnie. Zrobiłem tak samo jak ty. Ale widać że raczej mają takie rzeczy na szkoleniach w swojej firmie :)
  • Odpowiedz
Wybrałem jej redmi 5 plus 4/64 za 999zł na raty

@BabyBuns: jajajaaaj. Tydzień temu kupiłem od sprzedawcy na allegro za 800. Razem z dwuletnia gwarancją, więc nie że od kogoś używany. Trochę przepłaciłeś
  • Odpowiedz