Wpis z mikrobloga

w-----a mnie juz cały frontend - miliony frameworków, wszystko się zmienia ciągle. Chce chyba kompletnie zmienić język z JS. Klepałem sobie amatorsko w vue, reakcie, troche backendu w node tez, ale chyba juz sie wypaliłem w tym temacie. Pomyslalem może o totalnej zmianie, moze na desktopowe aplikacje, albo cos innego. Na co warto się przesiąść? Może C# albo ruby backendowo?

#programowanie #naukaprogramowania
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@eSeraph: właśnie JS mam poprostu już dość, jak słyszę react czy angular czy jeszcze c--j wie co to rzygac mi się chce powoli. Chcę chyba się przesiąść na jakiś język w którym nie ma tylu frameworków, ciągłych zmian albo poprostu kompletnie odejść od webdev
  • Odpowiedz
@crine: Chciałbym powiedzieć "idź w Pythona", ale nie mogę. Front jest teraz bardzo dynamiczny i pewnie jeszcze chwilę taki będzie, przez co jest też świetnie opłacany. Nie widzę problemu z wieloma frameworkami, nie musisz każdego znać, a co do zmian - najpierw patrz, czego używa się w prawdziwym świecie, a nie na mediumowych artykułach, które się terminują szybciej niż wychodzą.
  • Odpowiedz
@crine: całe programowanie takie jest. Będzie Cię to w------ć przez lata, mnie w-----a. Bo jak coś jest dobre to sie tego używa - a w programowaniu potrafią przepisać cały system na nowo bo "ten jest w najnowszym jezyku!" ...
  • Odpowiedz