Wpis z mikrobloga

Są dwa sposoby, żeby powiedzieć iż jest się skrajnym seksistą, który uważa, że kobiety są znacznie głupsze, słabsze, mniej zaradne i nigdy nie dorównają mężczyznom w czymkolwiek na równych warunkach. Można powiedzieć:

"Jestem skrajnym seksistą i uważam, że kobiety są znacznie głupsze, słabsze, mniej zaradne i nigdy nie dorównają w czymkolwiek na równych warunkach".

Można też powiedzieć:

"Uważam, że kobiety potrzebują parytetów, specjalnych szkoleń, stypendiów i miejsc pracy skierowanych tylko dla nich, ŻEBY POTEM BYŁY TRAKTOWANE NA RÓWNI Z MĘŻCZYZNAMI, KTÓRZY TYCH PRZYWILEJÓW NIE MIELI".

W obu przypadkach ostateczny wniosek jest ten sam: kobiety są głupsze i słabsze, więc dorównać mężczyznom mogą tylko przez specjalne traktowanie, gdyż inaczej sobie nie poradzą".

Ja oczywiście jestem antyseksistą i dlatego krzywo patrzę jak ktoś chce wprowadzać parytety czy jakiekolwiek przywileje dla kobiet, bo nie lubię gdy ktoś tylko z powodu płci nazywa kobiety "głupimi idiotkami, które nie radzą sobie same w życiu", lub chociaż to sugeruje. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#heheszki #takaprawda #bekazlewactwa #pasjonaciubogiegozartu #feminizm #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #rozowepaski
L.....i - Są dwa sposoby, żeby powiedzieć iż jest się skrajnym seksistą, który uważa,...

źródło: comment_WMCwcLdkxEVkh3hX2adQHQeLDPq2bQNO.jpg

Pobierz
  • 42
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Na jakiej podstawie negujesz istnienie presji społecznej na dobre zarobki i wysoki status u mężczyzn?

@Lawrence_z_Arabii: Neguje jej wpływ, ponieważ nie przedstawiłeś żadnych dowodów.

A to, że Kolumbia jest biedniejsza od zachodu i trzeba tam ciężko pracować na dobry poziom życia, nie ma
  • Odpowiedz
W jaki sposób chciałbyś poczytać o skutkach społecznych czegoś, co planowane jest na wiele lat? Skutkiem społecznym angażowania kobiet do tego, by pracowały, jest wzrost ilości kobiet, które pracują i

@johny-kalesonny: Skoro jest planowane na wiele lat, to mają w tym swój udział również inne czynniki i nie można określić bezpośrednich powodów tego stanu rzeczy.

osłabienie idiotycznych stereotypów.

Przecież nic takiego w tym badaniu nie napisano. Napisano, że stereotypy się osłabiły,
  • Odpowiedz