Wpis z mikrobloga

• 471
Nie uwierzyłbym, gdybym nie znał takich ludzi...
Otóż chodzą po Ziemi tacy "inteligenci", którzy nie wypiją dwa razy zagotowanej wody bo niby jest trująca XDDDD

W pracy dwie baby potrafią wylać cały czajnik wody, bo one chcą świeżą. Ja p------ę :|

#wtf #pracbaza #n-----------------e
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 41
@Arveit
@sorhu
@panparowkazbiedronki
Woda zagotowana kilka razy będzie zbyt miękka. Niektóre składniki mineralne wytrącaja sie częściowo - im dłużej gotowana tym więcej ich się wytrąca. Za mała ilość składników mineralnych w wodzie pogarsza zdecydowanie smak kawy i herbaty.
  • Odpowiedz
via Android
  • 24
@milicja
@sorhu chodzi o sytuacje, gdy ktos zagotuje czajnik wody, zaleje sobie kawe i reszta wody troche przestygnie juz...

@milicja nie. Chodzi o to, ze woda jest trujaca i wytracaja sie jakies kryształy chujwieczego. Chyba lepiej wiem co baby u mnie w pracy gadaja...

@panparowkazbiedronki o to to.
  • Odpowiedz
@Arveit U mnie w pracbazie to samo z mlekiem. Przychodzę rano do pracy, patrzę czy nie ma otwartego opakowania. Nie ma, więc otwieram nowe. Robię kawę, dolewam mleczka. Za 5 min wchodzą panowie inżynierowie, wąchają mleko, mówię, że dopiero co otworzyłam. Jebs do zlewu wylewają, bo nieświeże. Otwierają nowe i tak ( ͡° ʖ̯ ͡°) A potem się dziwią że 10 litrow mleka dziennie potrafi pójść :(
  • Odpowiedz
U mnie w domu zazwyczaj nalewamy przegotowaną wodę do dzbanka. Dawno temu rodzice pewnie ich nie mogli nauczyć, żeby dolewać wodę do picia (pewnie mieli wodę ze studni) i powiedzieli im, ze taka woda jest niedobra, bo nic innego nie docierało.
  • Odpowiedz
@Arveit: ten poglad to slyszalem w formie takiej, ze parzona kawa nie moze byc z dwa razy gotowanej wody bo niedobra niby. Moi starzy tak robią.

K---a kto pije parzoną kawę? Chyba tylko urodzeni przed 1970.
  • Odpowiedz