Wpis z mikrobloga

Hej, szukam jakiś rolek, nigdy wcześniej nie jeździłem. Póki co sprzedawca proponuje Powerslide imperial basic 80 2018 za 700-pare zł
Warto? Macie jakieś uwagi co do nich?
Mam trochę postawy i wagi, więc na pewno wolałbym coś porządniejszego.. chociaż przyznam, że na nim spojrzałem na ceny, to myślałem, że bliżej 500zł się zamknę niż 700 i to + ochraniacze.

#rolki
  • 29
@budus2: co do spędzenia w nich kwadransa- akurat ten model mieli opcje wypożyczenia, także za dzień-dwa będę wiedział więcej jak się w nich czuje, czy mnie ciśnie gdzieś coś czy nie. :)
Cena - 799 była startowa, 700 to już po obniżce. W tym samym sklepie mają RB80 pro 2017 za 850, więc może do 750 też by opuścił - dużo się rózni wyposażenie?
co pierwsze mi się rzuca w oczy
@budus2: właśnie - w necie czytam, że rollerblade to półka wyżej - więc jeśli w tej samej cenie, to chyba nie ma się co zastanawiać.. natomiast sprzedawca zachęca do powerslide argumentując najbardziej tym że mają super obsługę klienta/serwis.
@budus2: a to, że półka wyżej to nawet na wykopie wyczytałem, nie że ten konkretny model, ale ogólnie firma.

Około 400-500 zaczynają się sensowne modele. Jeśli chodzi o firmy (pod względem jakości i wygody) to jest: Rollerblade -> długo długo nic -> K2 / Powerslide -> długo długo nic -> Fila i inne noname..
@budus2: https://www.wykop.pl/wpis/29938691/poleca-ktos-rolki-do-250-zl-dla-poczatkujacego/ ;)
a.. bo ja wiadomo, na początku to ostrożna nauka, ale jeśli mi się spodoba, to patrząc na inne formy ruchu i komunikacji, możliwe, że będę chciał zmienić kółka na większe np 90mm.

Czyli teraz - jednak lepiej ten basic 80 za 700zł z uwagi na możliwość zmiany szyny, czy myślisz, że w ogóle nie ma sensu o tym myśleć na początku? Lub też rb80 pro są na tyle
@budus2: w sieci chyba znalazłem taniej za 680, a aż tak nie będę skąpił o 20-30zł, skoro sklep doradził mi i wypożyczył rolki na 2 dni ;)
Chyba, że gdzies znacznie taniej, to wtedy będę miał dylemat lub pogadam ze sprzedawcą ;)

Nooo - recka rb80 pro zachęcająca
@budus2: rb80 pro mają gwintowane otwory, od modelu 2018 dopiero #!$%@? (ale to zwykłe są) no i rb110 też nie mają. Coś tam się da dopasować lepiej, mi 4x100 z Chin leży dobrze, nawet na 195mm przykręciłem ją ( ͡° ͜ʖ ͡°) Zależy co się trafi. Jeszcze będę miał 3x110 niedługo to zobaczę czy siądzie pod względem wycentrowania.
@maur: daj pan spokój z basicami w tej