Aktywne Wpisy

Jovynsorek +4
Lud musi zdecydować : #rolnikszukazony
Co jest tajemnicą?
- Ma benisa 8.0% (26)
- Była z mokebe 15.4% (50)
- Jest dziewicą 8.6% (28)
- Jest transem 8.0% (26)
- Ma kaszojada 59.9% (194)

dam115 +41
źródło: temp_file1117969690060600019
Pobierz

Przykładowo wiedzieliście, że w momencie ukończenia 18 roku życia odpowiadacie na równi ze swoim rodzicami za terminowe płacenie czynszu? Mogłam coś poknocić, ale temat mnie zainteresował w momencie gdy mojej koleżance przyszło pismo, że zalega z czynszem łącznie na kwotę ponad 20 tysięcy. Nikogo nie obchodzi czy się uczysz i jesteś na utrzymaniu rodziców oraz że nie podpisywałeś żadnej umowy zobowiązującej do opłacania czynszu. Mieszkasz=płacisz. Dodatkowo nikt Cię o tym nie poinformuje w dniu skończenia 18 lat czy kilka miesięcy później, dowiesz się po kilku latach, gdy pójdziesz wreszcie do pracy a dług urósł do horrendalnej kwoty. Warto wtedy pamiętać, że po 2 czy tam 3 latach długi z tytułu czynszu się przedawniają, więc nie dajcie się namówić na złożenie pisma o rozłożenie długu na raty - wtedy oficjalnie uznaliście dług i tracicie prawo do przedawnienia.
Może ktoś potwierdzić czy rzeczywiście jest tak jak piszę?
#prawo #rodzina
@Elph: Bo... obywatel wykształcony to obywatel trudniejszy do kontrolowania.
Lepiej wrzucić im 2 lekcje religii
https://bezprawnik.pl/czy-pelnoletnie-dziecko-musi-dokladac-sie-do-oplat-za-mieszkanie/
Wychodzi na to, że zależy od rodzaju mieszkania - te wynajmowane od gminy pociągają do odpowiedzialności nawet 18latków na utrzymaniu rodziców.