Wpis z mikrobloga

a bo to pod wypaczenie by podchodziło. rodzice to rodzice, a nie przyjaciele

@cwiczebny_janusz: Ale trzeba mieć patologiczny umysł, żeby otwarcie mówić, że nie można przyjaźnić się z rodzicami.

Oczywiście istnieje relacja rodzic-dziecko i nie będzie to ta sama relacja co np. z twoim najlepszym przyjacielem ze studiów, ale nie widzę żadnego problemu w tym, żeby rodzic był przyjacielem, można mu było się zwierzać, porozmawiać, poradzić, spędzić razem miło czas w
@wykopiwniczanin: bzdura. Jeśli ktoś ma relację z rodzicem jak z przyjacielem to robi mu krzywdę. Skoro rodzic może być przyjacielem to wojtuś lat 8 może adoptować innego krzysia lat 8 skoro dobrze jest mieć taką relację. Rodzic nie może być przyjacielem bo rodzic to rodzic i musi wychowywać dziecko w tym także zabraniać i karać.
@Saves: mój kolega miał taką matkę przyjaciółkę. Nawet po imieniu do niej mówił. Była taka dobra dla niego, że mu wypisywała zwolnienia ze szkoły i dawała dużo hajsu na co tylko chciał. Skończyło się tym, że siedział całe dnie w domu z super gadżetami elektronicznymi a potem zaczął popalać maryśkę. Szkoły nie skończył.
@ethics: ty znasz definicję słowa przyjaciel? xDDD
Tak w ogóle to jak według ciebie rodzice mają mówić do dziecka, skoro po imieniu jest według ciebie źle?
@wykopiwniczanin ja już znam takie domy gdzie rodzice są na stopie kolezenskiej z własnymi dziećmi.
Niby wszystko dobrze, ale przeważnie w takich rodzinach edukacja kończy się na gimnazjum i dzieci mają dzieci w wieku 15 lat i nie są to rodziny biedne, a mógłbym nawet powiedzieć, że dosyć zamożne.
pomijając suchar, mało kto może powiedzieć, że jego najlepszym przyjacielem jest jego własny ojciec

@Marcineusz: bo mało który ojciec częstuje swoje dzieci zielskiem :(
ja już znam takie domy gdzie rodzice są na stopie kolezenskiej z własnymi dziećmi. Niby wszystko dobrze, ale przeważnie w takich rodzinach edukacja kończy się na gimnazjum i dzieci mają dzieci w wieku 15 lat i nie są to rodziny biedne, a mógłbym nawet powiedzieć, że dosyć zamożne.

@maniek_: a ja znam takie domy gdzie rodzice są na stopie koleżeńskiej z własnymi dziećmi i niby wszystko dobrze a jednak wszystko dobrze.