Wpis z mikrobloga

@Bounty: dlaczego ktoś kto daje wartość innym ludziom musi płacić od tego podatek dochodowy?
Możemy się zastanawiać, ale to nic nie zmieni.
Właśnie trzeba to zmienić, nie można się godzić na takie niewolnictwo. Nie mogę sobie zasadzić roślinki w domu, i jej palić, bo wjadą mi czarni do domu, pobiją mnie i sadzą do więzienia, dla mojego dobra.
Albo w takim USA
-Posiadanie narkotyków: wieloletnie więzienie, no bo jak to, od tego giną dzieci
- Bombardowanie dzieci w krajach bliskiego wschodu: można, jak najbardziej.¯\_(ツ)_/¯
@hyperral2: człowieku, wczoraj w autobusie jakiś naćpany koleś chciał mnie sprowokować do bójki i się nie dałem. Wystarczyło mu powiedzieć, żeby wysiadł na następnym przystanku. I wysiadł XD
Nie raz podchodzili do mnie jacyś naćpani ludzie, gadali jakieś pierdoły.
Poza tym:
- dostęp do amfetaminy ma każdy, choć to nielegalne (o ile wiem o heroinę trudniej)
- po alkoholu jest przemoc domowa, bójki w barze, pijani kierowcy i nikomu do głowy
@finam: roi się od ludzi po alkoholu ponieważ jest legalny i ludzie nie boja się wyjść po alko na miasto :D pomyśl jaka #!$%@? by była gdyby do tych ludzi doszła jeszcze grupa po amfie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Bounty: wątpię raczej brali by ci którzy i tak prędzej czy później by zaczeli brać, i ja do tego nic nie mam ich życie nie moje, po prostu nie chce na każdym kroku spotykać nafuranego gościa. Nie mówię też, że teraz czasem nie spotkam ale w przypadku legalizacji ta liczba znacznie by wzrosła
@mt5114: W jakiej bajce? O spotkaniu naćpanych osobników? Człowieku, rozmawiałem z takimi ludźmi wiele razy, niektórzy byli spokojni, w swoim świecie, część była pobudzona i agresywna. Etanol to też narkotyk, w sumie narkotykiem możesz nazwać każdą substancję psychoaktywną i jej zakazać. Pytanie brzmi: czemu mt5114 w Pcimia Dolnego chce mówić Jackowi z Warszawy i Mateuszowi z Gdańska czy mogą ćpać czy nie?
@hyperral2: Ćpuny i tak będą brać, oprócz heroiny
@Bounty: nie obchodzi mnie kto zacząłby brać a kto nie, po prostu ludzie po stymulantach czuli by się pewniej i zaczeli by się bardziej panoszyć po mieście ponieważ czuli by się bezkarnie tak jak po alko :D a co do ludzi siedzących za marihuanę to napisałem trochę wyżej, że jestem za dekryminalizacją psychodelików (marihuana,kwasy)
@kaszlakmain: wiem, że nie siedzą XD znam jedną paczkę ludzi biorąca amfe no, ale starają się z tym kryć bo nie chcą problemów :). Może i nie każdy ale większość ludzi biorących amfe już jest agresywna ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Bounty: Prosze jaki współczesny człowiek kurcze narkotyki mu nie obce o cholllera. Ze wsi nie jestem ale co miejsce pochodzenia ma do rzeczy? prosze powiedz że baitujesz X D to jakaś zorgnizowana akcja czy jak? XDDD
Osoba która bierze narkotyki zwykle Poznaj lepiej siebie i zaczyna rozumieć niektóre mechanizmy które zachodzą w dzisiejszym świecie. Ja sam czasem jestem bardziej skupiony i mniej otępiały. A jak wiemy otępiała społeczeństwo łatwiej manipulować I nim kierować.
@hyperral2

po prostu ludzie po stymulantach czuli by się pewniej i zaczeli by się bardziej panoszyć po mieście ponieważ czuli by się bezkarnie tak jak po alko

Skąd takie wnioski? Obecnie to posiadanie jest nielegalne, ale bycie pod wpływem już nie. Za to "panoszenie się", jeśli masz na myśli coś stwarzającego zagrożenie, jest podstawą zatrzymania niezależnie czy jesteś #!$%@?, naćpany czy trzeźwy.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Bounty: narkotyki takie jak heroina czy kokaina kiedyś były kiedyś lekami, w ciągu paru lat od ich wprowadzenia do ogólnego dostępu w aptekach czy szpitalach ludzie się #!$%@? od niej uzalezniali aż zdarzały się masowe kradzieże aptek

Sam wywnioskuj sobie czy ma to sens, tak jak jeszcze miękkie narkotyki moglyby być zalegalizowane tak wyżej podane jak i wszelkie opioidy i twarde rzeczy nie.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kipi32: XD a myślisz ze gdyby twarde gówno które uzależnia często po jednym spożyciu było zalegalizowane to byłoby spoko? Poczytaj sobie o tym co się działo w latach bodajże 10 i 20, kompromisu tu nie ma, albo kartele i gangi będą zabijac się w wojnach narkotykowych albo będziesz miał na ulicy cpunow.
Jak juz mówiłem, twarde rzeczy. Psychodeliki, MJ dla mnie powinny być dostępne
@Bounty Błędem jest myślenie, że wszyscy po narkotykach zachowują się jak Ty. Zawiruje, świat stanie się piękny a później wracasz do siebie i nie było tematu. Są ludzie skłoni do agresji, skłonni do uzależnień, samookaleczen itd... Pomyśl ile ludzi popelnilo by samobójstwo z powodu jakichś jednorazowych romantycznych uniesień. Typowe biadolenie, bo #!$%@? zakazujo! Fakty są niezaprzeczalnie.
@szpongiel: Potem wracasz po więcej, narkotyki silnie uzależniają kapuściany łbie. Dlatego pierwszy za darmo, potem płacisz.(logiczne cnie?) Po takich substancjach człowiek doznaje więcej niż normalnie, i wraca bo było super. Chyba największym debilizmem to porównywanie silnych narkotyków do alkoholu (XD) kwestia tego że alkohol mniej uzależnia dlatego ludzie(niektórzy) potrafią odstawić. To na tyle, nie zamierzam dalej odpisywać bo temat z dupy wyssany, chcecie to ćpajcie wasza wola ludki z wykopu. A
@mt5114: Miałem plan przyatakować zwolenników legalizacji, ale wez się serio nie kompromituj. Nikt ci nie da za darmo narkotyków.

A legalizacja narkotyków w Polsce przyniosłaby bardzo prosty do przewidzenia skutek - Polskie granice zostałyby uszczelnione od zewnątrz. Żaden z sąsiadujących krajów nie pozwoliłby na tak otwarta legalizację bez konsekwencji, a przez to ryzyko zalewania narkotykami własnych narodów. I nie #!$%@? o „szkodzeniu wyłącznie sobie”, bo typu heroiniarze są społecznym problemem. Ludzie