Wpis z mikrobloga

• 0
@inspektor_erektor tak, tak. Wiem wiem :d wlasnie teraz szukam pracki i szukam jakichs bankowosci inwestycyjnych, a calkiem zapomnialem ze sa takie piekne levarowe instytucje jak hedge fundy, @bartez_94 wiec zaraz se to ogarne i jak moze cos dla mnie sie znajdzie to tam aplikuje :d

Teraz wlasnie w październiku bede robil certyfikat na maklera a bede probowal do poltora roku jeszcze ogarnac doradce inwest ;)
  • Odpowiedz
  • 0
@inspektor_erektor czyli we wro to zadnego hedga nie ma? No to za 2 lata wyprowadzam sie do wawki.
W ogole z korpo w finansach to jakie firmy polecasz ktore sa prestizowe w cv i daja duzy rozwoj oprócz big4, bny mellon, credit suisse czy hp? Bo teraz skladam cv wszedzie ale chce jeszcze wiecej poskladac i nie wiem ktore jeszcze firmy sa warte

Ps. W przyszłości wlasnie celuje w bankowosc inwestycyjna
  • Odpowiedz
@kennyskrrt: Przy rynkach kapitałowych już nie ma takich zarobków jak kiedyś i są duże bariery wejścia. Lepiej chyba zostać dealerem walutowym/stopy procentowej w banku. Jak masz kasę to zrób CFA i potem uzupełniający na doradcę. Jak nie masz kasy, to zrób tylko doradcę (taniej, ale trudniej). Maklera można ale jak się nie chce pracować jako makler, to nie warto.
  • Odpowiedz
@kennyskrrt: Nie ma w polsce funduszy hedingowych, są kreatury na ich kształt ale są to inwestycje długoterminowe więc typowy head z szybkim zyskiem to nie w polsce
  • Odpowiedz
  • 0
@kennyskrrt Orientuje się tylko jak to stoi w USA, najblizej to nie wiem. Ale w polsce z tego co pamietam jest nawet ustawa zakazujaca otwierania takich funduszy, kiedys siedzialem w temacie :/.
  • Odpowiedz
  • 0
@mxcv27 shit ;c ale dzieki za info :D
Myslisz ze jakbym do takiego hedge funda do londynu chcial isc to pewnie wymagania takie ze miedzynarodowe wyksztalcenie, z 4 lata w jakims big4 czy mckinsey czy jakiejs instytucji inwestycyjnej, na forexie to z 4 lata doswiadczenia i roczna stopa zwortu z 600% i znajomosc wszystkich pochodnych instrumentow etc. Czy myslisz ze jeszcze gorzej sie tam dostac? XD
  • Odpowiedz
  • 0
@kennyskrrt Raczej ciezko sie dostac, bardziej niz doswoadczenie licza sie papiery plus to czy masz ich licencje (w uk chyba tylko maklerzy moga). Szukaj alternatyw :)
  • Odpowiedz