Aktywne Wpisy
kurczaczak +23
#rosja #ukraina
Mieszkam w #holandia Mam w pracy kolegę Rosjanina. Ogólnie bardzo spoko koleś, naprawdę można pogadać z nim na poziomie. Polubiliśmy się, gdyż nie ma co ukrywać, że istnieje pewien krąg kultury Europy Wschodniej (przy okazji pozdrawiam Rumunów, z pozytywnych doświadczeń to jeszcze Hindusi są bardzo fajni).
Kilka razy już żalił mi się, że ludzie zmieniają do niego nastawienie gdy dowiadują się, że jest Rosjaninem. Ludzie słyszą jak np. rozmawia z
Mieszkam w #holandia Mam w pracy kolegę Rosjanina. Ogólnie bardzo spoko koleś, naprawdę można pogadać z nim na poziomie. Polubiliśmy się, gdyż nie ma co ukrywać, że istnieje pewien krąg kultury Europy Wschodniej (przy okazji pozdrawiam Rumunów, z pozytywnych doświadczeń to jeszcze Hindusi są bardzo fajni).
Kilka razy już żalił mi się, że ludzie zmieniają do niego nastawienie gdy dowiadują się, że jest Rosjaninem. Ludzie słyszą jak np. rozmawia z
Viado +14
Oferta konfederacji dla polaków - duży samochód w dieslu, karkówka z grilla na trawniku pod własnym domem - wszystko za własne ciężko zarobione pieniądze.
Oferta oPOzycji dla polaków - robaki podgrzane na grillu elektrycznym na balkonie w mieszkaniu 35m2 wynajmowanym od korporacji i życie na zasiłu zwanym dochodem podstawowym.
Ale polactwo i tak nie zagłosuje na konfederację bo ta nie pozwala się skrobać julkom, jest przeciwko LGBT oraz nie robi laski ukrainie.
Oferta oPOzycji dla polaków - robaki podgrzane na grillu elektrycznym na balkonie w mieszkaniu 35m2 wynajmowanym od korporacji i życie na zasiłu zwanym dochodem podstawowym.
Ale polactwo i tak nie zagłosuje na konfederację bo ta nie pozwala się skrobać julkom, jest przeciwko LGBT oraz nie robi laski ukrainie.
#bitcoin
@JanuszBizn3su: ja nie muszę nikogo do niczego przekonywać i tak jak wyżej, tylko strata pieniędzy może przekonać takich ludzi jak Ty, nawet nick wybrałeś sobie idealny.
@JanuszBizn3su: On nikogo do tych bzdur nie przekona. Wiele altów ma znacznie lepsze pokrycie niż BTC, bo służą do czegoś konkretnego. BTC to tylko spalona w niebyt energia, całkowicie zmarnowana w praktyce.
to po prostu się kończy (╯︵╰,)
@JanuszBizn3su: nie mogę z Tobą dyskutować nie z mojej winy, niestety nie masz prawie żadnej wiedzy o krypto a to co wydaje Ci się, że wiesz jest kłamstwem, oszukano Cię. Nie wiesz prawie nic o bitcoinie. To nie jest tak, że Ty nie możesz ze mną podyskutować, to ja jestem jedynym człowiekiem, który jeszcze z Tobą dyskutuje.
@Lysyn: ( ͡° ͜ʖ ͡°)
mówię o obecnej sytuacji możliwe że sytuacja z 2014-2015 sie powtórzy
wiele analiz już jest na ten temat
XD Pawlo leży w domu owinięty w folię jak burrito.
Ale Pawlo wie, bo odbiera poprzez folię magiczne fale z kosmosu XD Jaśnie Oświecony Wielki Prorok. Który znika z tagu za każdym razem jak BTC zalicza jakiś krach xD
XD Wałęsa kryptowalut.
już dawno sobie mówiłem wyjdę nie wrócę
a wkładałem tylko więcej i więcej
teraz się doigrałem
@filip34: Też scam, bo nie nazywa się BitCoin XD A poza tym jaszczuroludzie z kosmosu nic o nim nie mówili, a na temat BitCoina coś nadawali XD
Albo, że BTC będzie miał taki sam stopień prywatności jak Monero?
Uzytkownik @pawlo74 ma urojenia, jest swiatlym czlowiekiem, bardzo mondrym (!oneeo!neo!enen), on widzi wszystko, wie wszystko i co powie jest swiente, nie masz zadnego prawa go krytykowac!
a nuż widelec rzuci jakimś ciekawym linkiem i się czegoś nowego dowiem.
Wiesz, gdyby dać czas np takiemu Amazonowi to on pochłonie takie branże jak bankowość, transport czy nawet usługi medyczne. To, że ktoś jest do czegoś zdolny nie znaczy, że zrobi to pierwszy i w sposób najbardziej optymalny.
Dlatego uważam, że takie wyspecjalizowane coiny jak np siacoin oraz monero są nie do pobicia, ponieważ one już
@filip34: bitcoin już to zrobił pierwszy, to jest efekt sieci. Żaden alt nie ma szans na pobicie bitcoina.
Nie porównuj nigdy bitcoina do altów. Jeżeli chcesz stawiać swoje pieniądze na jakąś małą korporację to Twoja sprawa ja mówię nie warto ryzykować utratą pieniędzy i lepiej inwestować w internet dla pieniędzy czyli bitcoin.
BTC i protokół, śmiem się nie zgodzić. Bo mówimy o stanie aktualnym, a nie wydumanej przyszłości.
Nad BTC kontrolę mają developerzy i minerzy - użytkownicy co najwyżej mogą opowiedzieć się po jednej ze stron wybierając tego lub innego forka.
W ogóle w krypto nadużywa się określenia "zdecentralizowany" - bo do czego
Teraz fajnie się mówi, że BTC rozprawi się z "bitcoin-killerami" bo opłaty są minimalne. Jakoś jeszcze kilka miesięcy temu to był dramat i taki dramat będzie znowu jeśli coś poza LN się nie zmieni.
Nawet jeśli btc byłby po milion usd to przesłanie 100kUSD czyli 0.1 BTC przez LN będzie pewnie niemożliwe. Oczywiście mówię o przykładzie złożonym gdzie występuje pośrednik.
Dlatego duże kwoty będą anomalią w węzłach LN.
A przez to zdolność do transferowania dużych kwot będzie utrzymana na tak samo niskim poziomie jak teraz.
Tym bardziej, że każdy developer core powie, że LN jest