Aktywne Wpisy
Nie mam pojęcia co robić, różowa od roku pracuje w mniejszej firmie gdzie od samego początku podbija do niej jeden "kierownik". Tak jak na początku było to stosunkowo delikatne czyli zagadywanie na przerwie czy zapraszanie na kolacje, tak z czasem zaczął się mocno rozkręcać. Różowa oczywiście poinformowała go, ze nie jest zainteresowana bo już z kimś jest, ale do chłopa najwidoczniej to nie dociera bo co jakiś czas znowu probuje. Raz na
daeun +79
Śledzę wiele dzienników budowy i wszystkie łączy jedno i to samo. Polacy budują się PONAD STAN z wykorzystaniem technologii zupełnie im niepotrzebnych, czesto nawet nie zdając sobie sprawy w jakie gó*** sie wpieprzyli. Przeciętny polak nie chce kurnika w Polsce powiatowej, on ogląda MTV Cribbs, Dorote Szelogowską na TTV, wie jak mieszka Zenek Martuniuk, gwiazdy i influencerzy, dla siebie chce tego samego xD
1. Projekt? Obowiazkowo 200m z Archonu, z balkonami, tarasami
1. Projekt? Obowiazkowo 200m z Archonu, z balkonami, tarasami
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Składniki na 1 kg:
- 8 pałeczek z kurczaka (podudzia)
- 17 g soli
- 2 g ziela angielskiego mielonego
- 3 g pieprzu mielonego
- 2 g majeranku
- 2 g chili lub przyprawy Habanero
- 2 g słodkiej papryki
Polecamy:
- wędzarnia balkonowa
- zrębki wędzarnicze
Protip:
Jeśli ktoś bardzo lubi aromatyczne wędzonki, polecamy użyć zrębek wędzarniczych z czosnkiem i imbirem MOCNE WRAŻENIA
Przepis:
Udka z kurczaka dokładnie wymyj i natrzyj mieszanką soli, pieprzu, ziela angielskiego, słodkiej papryki, majeranku oraz chili lub przyprawy Habanero. Pozostaw pod przykryciem w lodówce na 24 godziny. W następnej kolejności dobrze osusz. Tak przygotowane mięso umieść w wędzarni i wędź przez godzinę do temperatury 60°C, następnie podgrzej je do temperatury 80°C i wędź jeszcze przez 30 minut. Udka z kurczaka po tym czasie powinny się całkowicie sparzyć. Możesz sprawdzić, czy temperatura w środku mięsa osiągnęła 75°C, wbijając w nie termometr.
Smacznego!
... bo domowe jest lepsze!
#browin #biowin #wedzzwykopem #wedzenie #przepis