Wpis z mikrobloga

Mirki, z racji tego, że są to moje początki z gitarą (pożyczyłem od kolegi i uczę się od wczoraj XDXDXD) oraz umiem dopiero sześć, siedem tych podstawowych chwytów i zastanawiam się co mam robić dalej. Nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie, że wszystkie te akordy które gram brzmią tak samo XDD jakieś protipy mirki, tutoriale, porady dla żółtodzioba. #gitara #gitaraklasyczna #gitaraelektryczna
  • 11
@young_mike: słuchaj kolegów, sporo kawałków jest nagranych przy pomocy 4 chwytów gitarowych ( ͡° ͜ʖ ͡°) od siebie powiem, że akustyk bardzo rozwija i poprawia technikę, a trzaskanie akordów na dobrej gitarze jest lepsze od zimnej wódeczki. Jest ich od groma i czasami można się zdziwić, jak brzmią. Niektóre dodają kolorytu, niektóre brzmią mrocznie, obczaj linię, którą wrzuciłem
N.....s - @young_mike: słuchaj kolegów, sporo kawałków jest nagranych przy pomocy 4 c...
@young_mike: Jak dla Ciebie akordy brzmią tak samo to nie wiem czy jesteś materiałem na muzyka nawet amatora :D Powiem Ci tak proces nauki gry na gitarze uzależnić powinno się od tego na czym grasz i co chcesz grać. Jak chcesz szarpać tylko przy ognisku to akordy + podstawowe bicia + granie i śpiewanie. Jak chcesz grać normalnie, a nie jak #!$%@? to droga wygląda np. tak:
- nauka podstawowych 8-10