Wpis z mikrobloga

Wykopiecie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Mam dla was dwa znaleziska

Firma Neuralink rozpoczęła testy technologii na zwierzętach

Czym zajmuje się Neuralink? Jest to firma biotechnologiczna, skupiająca naukowców z szeregu dziedzin postawionych przed jednym zadaniem - nieinwazyjnym wpływaniem na ludzki mózg i jego działanie. Pierwszym celem jest pomoc chorym z urazami mózgu czy chorobą Parkinsona. Kolejny krok jest jednak dużo bardziej ambitny - połączenie ludzkiego mózgu z maszyną, aby docelowo dodać mu kolejną, cyfrową warstwę. W myśl planów ma ona pozwolić na współpracę ze Sztuczną Inteligencją i… całkowicie zmienić ludzkość.

Link do znaleziska: Firma Neuralink rozpoczęła testy technologii na zwierzętach

Teleskop Hubble’a odkrył galaktykę praktycznie pozbawioną ciemnej materii

Międzynarodowy zespół badaczy wykorzystał Kosmiczny Teleskop Hubble’a i kilka innych obserwatoriów do odkrycia galaktyki niemalże - jeśli nie całkowicie - pozbawionej ciemnej materii. Galaktyka NGC 1052-DF2, bo o niej mowa, znajduje się kosmicznym sąsiedztwie Drogi Mlecznej i stawia pod znakiem zapytania dotychczasowe teorie dotyczące powstawania galaktyk i rzuca nowe światło na naturę tajemniczej ciemnej materii.

Link do znaleziska: Teleskop Hubble’a odkrył galaktykę praktycznie pozbawioną ciemnej materii

Chętnych zapraszam do zapisania się na moją spamlistę

#kosmicznapropaganda #elonmusk #technologia #neuralink #sztucznainteligencja #ai #eksploracjakomosu #nauka #mikroreklama
O.....Y - Wykopiecie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Mam dla was dwa znaleziska

Firma Neuralink ro...

źródło: comment_BRsveQPw25qwGuwolR8HsCewM3gJB8EC.jpg

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@OCISLY Na takie wieści czeka się w życiu sporo. Oby te rozpoczęte prace zakończyły się sukcesem:) Marzy mi się stalowy kręgosłup i polimerowe płuca :D
Co do drugiego znaleziska, to za każdym razem z uśmiechem czytam o całkowicie nieznanych dotąd zjawiskach.
  • Odpowiedz