Wpis z mikrobloga

Hej Mircy,

Mam #!$%@? stronę klienta na React, pierwszy raz w życiu mam nieprzyjemność na niej pracować w związku z SEO. Ogólnie zapieprza, aż miło, ale jest z nią jeden problem. Google nie chce wyświetlać Rich Snippets w postaci gwiazdek - są opinie, kod dodany RS, zweryfikowany jako poprawny. Macie jakieś pomysły skąd może wynikać ten problem?

#seo i trochę #programowanie #react

• 6
Czy w kodzie strony w ciachu Google też jest poprawnie zaimplementowany RS? Jedyne co mi do głowy przychodzi to problem z poprawna interpretacja kodu przez boty #!$%@? (podobnie jest z js, ajaxem - robią co chcą wbrew opiniom), postaram się coś wymyśleć dzis
@crazyfigo: Google nie daje gwarancji, że będzie wyświetlać rich snippets

Google does not guarantee that your structured data will show up in search results even if structured data is marked up and can be extracted successfully according to the testing tool. Here are some reasons why:

The structured data is not representative of the main content of the page or potentially misleading.

The structured data is incorrect in a way that
@Priya: No to jest piękna teoria. Na 100 stron, 99 wyświetla, na tej jednej nie i tylko ona ma Reacta. Więc drążę temat. Mogę postawić w jeden dzień "prostą stronkę" i jutro RS będą wyświetlane - przy tym mogę iść o zakład o każdą kwotę, że tak będzie. Więc gdzieś jest pewnie jakiś fakap, ale nie widzę gdzie ;)