Wpis z mikrobloga

Mireczki, znajomej ukradli samochód w #wieruszow woj. Łódzkie.

Dzisiaj w nocy lub nad ranem na osiedlu Waryńskiego skradziono auto Golf V.. Kolor srebrny.. Numer rejestracyjny EWE41TT

Jeżeli ktoś coś widział proszę o kontakt

Otaguję żeby był większy zasięg #motoryzacja #lodzkie #wielkopolska #lodz #wroclaw #dolnyslask #golf #kradziez

Jak ktoś widział to możecie dać info mi, ja jej przekażę lub podać jakiś kontakt do siebie, żeby mogła sama to załatwić
KornixPL - Mireczki, znajomej ukradli samochód w #wieruszow woj. Łódzkie.

Dzisiaj ...

źródło: comment_ZLtETMLffkn4uidpDkOECZo9LZiTlhUS.jpg

Pobierz
  • 9
@KornixPL: powinien się znaleźć - przypuszczam, że ukradziono go, by dokonać jakiegoś przestępstwa - znajdzie się porzucony gdzieś w lesie - być może ze spalonym lub usuniętym wnętrzem.
Samochód za tani, by kraść go na sprzedaż i za tanie części do odzysku by dla nich kraść.
Wstaw VIN, bo blach to on już dawno nie ma oryginalnych.
@Orzechy: Szczerze mówiąc nie mam pewności, że jest za tani.
U nas były już takie akcje... Wujowi ukradli żuka, bez hamulców i świateł, który stał i gnił.
Wstyd się przyznać, ale znajoma gęba z gimnazjum wsiadła w swój prywatny, zarejestrowany na siebie samochód, z kumplem pojechali na stację benzynową z plastikowymi pistoletami, zrobili napad - kasjerka dała im 2k bodajże, po czym wsiedli do jego samochodu i pojechali do niego do
@KornixPL: sorry widocznie mam za dużo doświadczeń z dużych miast, gdzie ryzyko nagrania się na monitoring, wpadnięcia na rutynową kontrolę lub zwyczajnie bycie zauważonym przez randoma jest za duże, by próbować z samochodami starszymi niż 3 lata i głównie japońskimi, których części są najdroższe.
@Orzechy: Przekazałem jej Twoją informacje, jak wróci do domu to poda VIN i wrzucę wam go tutaj, ale z tego co kojarzę to najbliższe kamery są niedaleko, jednak samochód musiałby pojechać w tamtym kierunku
@KornixPL: sprawdźcie najbliższe kamery - złodzieje samochodów często przyjeżdżają we 2 własnym - legalnie zarejestrowanym samochodem - może coś się nagrało - zgaduje, że w nocy ruch mały w okolicach tej kamery