Aktywne Wpisy

Mrbimbek +161

ZenujacaDoomerka +34
W ogóle dzwoniłam pierwszy raz w życiu na 112 wczoraj i jestem dalej roztrzęsiona
Bardzo daleki znajomy poinformował mnie o swoim planie na zrobienie sobie krzywdy i musiałam interweniowac.
Nie dość, że panicznie boje się telefonów to jeszcze ta cała sytuacja mnie naprawdę poruszyła.
Mam nadzieję, że policja coś zrobiła jednak
#zalesie #gownowpis
Bardzo daleki znajomy poinformował mnie o swoim planie na zrobienie sobie krzywdy i musiałam interweniowac.
Nie dość, że panicznie boje się telefonów to jeszcze ta cała sytuacja mnie naprawdę poruszyła.
Mam nadzieję, że policja coś zrobiła jednak
#zalesie #gownowpis

Ludzie nie powinni móc decydować co zrobić z własną krwią, mają jej przecież dużo a tu chodzi o ratowanie niewinnych ludzi, którzy potrzebują krew. Bez tej krwi są skazani na śmierć.
Pozwolenie na nieoddawanie krwi w imię wyboru jednostki przekracza (czy raczej przekroczyło) pewną granicę moralna za którą jest kompletny upadek cywilizacyjny. Tłumacząc się w ten sposób można usprawiedliwić wszystko.
#neuropa #aborcja #4konserwy #polityka #stopdobrowolnemuodddwaniukrwi
@prawa_reka_sorosa: Przecież analogiczną sytuacją jest przymus oddawania dzieci, a nie przymus rodzenia dzieci. Koleś za daleko poszedłeś w swoim myśleniu. A może nawet nie za daleko, ale walnąłeś w ścianę i nawet tego nie zauważyłeś.
W imie ratowania życia wprowadzamy przymus oddania krwi.
Zakaz aborcji to w sumie taki przymus rodzenia. Jaki inni wybór ma ciężarna kobieta jak nie urodzić?
@prawa_reka_sorosa: rozumiem że biologia dopiero w 7 klasie i jeszcze nie miałeś okazji się dowiedzieć że człowiek nie ma za dużo krwi... jak oddajesz krew to później masz za mało dopóki organizm nie wytworzy brakującej ilości.
chyba ci się wpisy pomyliły
@prawa_reka_sorosa: ze co? Serio? Za duzo krwi? Kolego, no chyba nie. To tak jakbys napisał, ze ludzie mają za duzo nerek i z jedną tez sie da zyc. Bez jaj.
@BalonowyBalon: On nie napisał, że "za dużo".
@Pawu1on: napisał
@Baleburg: no chyba jest to oczywiste, i co z tego? ja się nie odnosiłem do ciąży tylko do tego co napisał o krwi, coś cie dupka piecze za bardzo dzisiaj