dzień dobry. czy którys z mirków #programista15k zechciałby mi poświęcić parę minut ? mam zadanie w #java i nie mogę go doprowadzić do końca. chodzi o wyświetlenie pętli a następnie przy pomocy drugiej pętli wyświetlenie tego samego schematu od tyłu. niby jestem blisko ale jednak pomysły mi się kończą - nie chcę gotowego kodu tylko wskazówki -> podpowiedzi . nie wklejam od razu kodu bo zaraz banda baranów zacznie mnie przekonywać żebym zmienił zainteresowania na zbieranie złomu . #naukaprogramowania #pytanie #programowanie
@krampus0101: Rozumiem, że masz ileśtam elementów w tablicy i najpierw masze je wyświetlić w kolejności min -> max, a potem max-> min i w obu przypadkach z gwiazdkami?
@krampus0101: Hej, nie przejmuj się hejterami - najprawdopodobniej większość z nich nie potrafi sobie poradzić z Twoim problemem skoro zamiast udzielić pomocy wolą wyśmiewać. ;)
Nie wiem czy udało Ci się rozwiązać swój problem czy nie, ale może ktoś inny natrafi na ten wątek i przyda mu się słowo wyjaśnienia.
W tym momencie pętle masz dwie: jedną zewnętrzną i drugą wewnętrzną. Nazwijmy tę zewnętrzną pętlą główną.
mam zadanie w #java i nie mogę go doprowadzić do końca. chodzi o wyświetlenie pętli a następnie przy pomocy drugiej pętli wyświetlenie tego samego schematu od tyłu. niby jestem blisko ale jednak pomysły mi się kończą - nie chcę gotowego kodu tylko wskazówki -> podpowiedzi . nie wklejam od razu kodu bo zaraz banda baranów zacznie mnie przekonywać żebym zmienił zainteresowania na zbieranie złomu .
#naukaprogramowania #pytanie #programowanie
* 2 3 4 5
* * 3 4 5
* * * 4 5
* * * * 5
* * * * *
* * * * *
* * * * 5
* * * 4 5
* * 3 4 5
* 2 3 4 5
taki ma być efekt:
oto moja pierwsza pętla :
int n = 5;
for (int i = 1; i <=
int N = 5;
for (int i = 1; i >= 1; i--) {
for (int j = 1; j >= 1; j--)
for (int j = 1; j <=5; j++)
dalej sobie poradzisz
Nie wiem czy udało Ci się rozwiązać swój problem czy nie, ale może ktoś inny natrafi na ten wątek i przyda mu się słowo wyjaśnienia.
W tym momencie pętle masz dwie: jedną zewnętrzną i drugą wewnętrzną. Nazwijmy tę zewnętrzną pętlą główną.
Pętla główna przelatuje od 1