Wpis z mikrobloga

@Shewie: Myślę, że to był kelner. Najpierw wszedł jako zwykły gość do restauracji, po czym wziął nóż z jednego ze stolików. Z kolei udał się do damskiej łazienki z impetem, niszcząc przy tym klamkę. Zadźgał kobietę, umył się, a następnie ukradkiem udał się na zaplecze kuchenne, gdzie tłuczkiem do schabowych zamordował znajdujących się tam oryginalnego kelnera i kucharza. Następnie rozebrał kelnera, ubrał się w jego strój i wyszedł z napojem,
  • Odpowiedz
@TheMan: To jest takie #!$%@? dla #!$%@?, z tego obrazka moza wnioskowac wszystko i nic.
A moze jednak zabil przebrany za kobiete tom hanks i uciekl szybem wentylacyjnym bo zepsul klamke i nie mogl wyjsc?
No o tym nie pomysleliscie, widzicie jak latwo zostac zmanipulowanym obrazkiem, ktory kontekst podsuwa autor?
A moze kobieta poszla do wc, poslizgnela sie i wylala keczup a teraz lezy bo ja plecy bola??

Ogolem autor popelnil jeszcze wiekszy blad logiczny niz ktokolwiek bioracy udzial. Morderca nie ma interesu w trzymaniu klamki w pozycji odblokowanej. Tzn ma, jesli chce zostac zlapany, wiec przemawia to za ewentualna
  • Odpowiedz
@Shewie: teoria z tym, że stoi za drzwiami jest z dupy, bo drzwi się odbijają w lustrze więc zabójca też powinien być w odbiciu. No chyba, że odpowiedź jest tak naciągana, że kuca za drzwiami albo jest karłem xD
  • Odpowiedz
@Shewie Równie dobrze to mógł być 4, a ten który trzyma klamkę tylko odkrył zwłoki i właśnie wychodził podczas robienia rysunku przez autora, żeby zgłosić to kelnerowi. Potargana koszula, kawałek jej na miejscu zbrodni i kolor na której nie widać krwi.
Rzekoma duża plama pod ofiarą ma obwódkę, a ta mniejsza obok i na ciele już nie. To oczywista wskazówka.
  • Odpowiedz