Aktywne Wpisy
Szczur90 +570
#1z10 xDDD
Sandrinia +89
Paradoks Fermiego – wyraźna sprzeczność pomiędzy wysokimi oszacowaniami prawdopodobieństwa istnienia cywilizacji pozaziemskich i brakiem jakichkolwiek obserwowalnych śladów ich istnienia.
Wiek Wszechświata i liczba zawartych w nim gwiazd sugerują, że życie pozaziemskie powinno być czymś powszechnym. Pierwsze zwrócenie na to uwagi przypisuje się fizykowi nobliście Enrico Fermiemu przez zadanie w 1950 roku pytania: „Gdzie Oni są?”. Fermi zapytał, dlaczego, jeśli w Drodze Mlecznej istnieje wiele zaawansowanych pozaziemskich cywilizacji, nie znaleźliśmy dotąd żadnych ich
Wiek Wszechświata i liczba zawartych w nim gwiazd sugerują, że życie pozaziemskie powinno być czymś powszechnym. Pierwsze zwrócenie na to uwagi przypisuje się fizykowi nobliście Enrico Fermiemu przez zadanie w 1950 roku pytania: „Gdzie Oni są?”. Fermi zapytał, dlaczego, jeśli w Drodze Mlecznej istnieje wiele zaawansowanych pozaziemskich cywilizacji, nie znaleźliśmy dotąd żadnych ich
#bekaztransa #patologiazewsi #drogi #patologiazmiasta #zycietruckera #transport #chamy #rakcontent #brudasy
@robert5502: serio? Od kiedy na wykopie panuje taka cenzura że nie można napisać "p--------y"? A przeczytałem pierwszy spoiler - nie było tematu.
@sd32ds3eew23: nie musi panowac cenzura.. To jest ekspresja wypowiedzi
Inna sprawa, to że u niemca trzeba płacić za to, żeby zrobić ludzkie potrzeby fizjologiczne. Dla mnie to ograniczanie ludzkiej swobody. Jakos we fr czy italii toalety i prysznice sa w 90% darmowe.
Jedno
@krzysiugkw: Co z tego, ze sa darmowe, jak jest w nich syf. Do tego sporo jest uszkodzonych. Woda leci od wrzatku do lodowatej, lustro zrobione z polerowanej blachy..itd. To juz wole zaplacic dojczowi 3 e (albo za tickety) i wykapac sie jak czlowiek. A najlepiej zjechac na jakas firme, naopowiadac glupot-mam tu zaladunek..- i szukac szałera ✌ Na
@krzysiugkw: Bo pewnie pytasz czy mozesz zaplacic ticketami. Wtedy niemiec przewaznie mowi nie i chce kase. Od jakis 2 lat o nic nie pytam. Kasjer chce 3 euro, to daje 6 ticketow. Jeszcze mi nie odmowili. Natomiast wczesniej przy probach dyskusji bywalo roznie. I tez nie jest prawda, ze kwit musi byc wykorzystany w danym roku. Takie dzdury slyszalem na parkingu. Dzis kapałem sie
@Mirczan: to piszesz, że można jednocześnie lać i film oglądać? niesamowite.
@Prezes_roku: XDDD