Aktywne Wpisy
InnyWymiar90 +104
ja p------e jak ja kocham życie własnie pije sobie cisowianke w domu, kabaretki na dupie, najedzona hotdogiem z żabki. Nic mi wiecej nie potrzeba ogladam sobie co piszą przegrywy na wykopie, kotek siedzi mi na kolanach. Przypominam kabaretki na dupie wiec zero potrzeb zero estrogenów nie musze z nikim walczyc bo nie mam o co. Mam hajsy mam jedzenie i bezpieczenstwo i kabaretki na dupie. Pozdrawiam
Zaid +157
Dla tych, którzy śledzą moje szalone zagranie na rynku kryptowalut – dziś udało się osiągnąć pierwszy kamień milowy: 500 tys. PLN! To oznacza zysk +123% od czerwca 2023.
Jak wspominałem wcześniej, nie zrobiłem żadnego magika podczas ostatniego okresu konsolidacji, nawet gdy wartość portfela spadła do <70 tys. USD. Było wtedy troche szyderczych komentarzy, ale pamietajcie ze ja naprawde sie pogodzilem nawet ze strata 100% tego kapitału. W tym czasie zdecydowałem się jednak na
Jak wspominałem wcześniej, nie zrobiłem żadnego magika podczas ostatniego okresu konsolidacji, nawet gdy wartość portfela spadła do <70 tys. USD. Było wtedy troche szyderczych komentarzy, ale pamietajcie ze ja naprawde sie pogodzilem nawet ze strata 100% tego kapitału. W tym czasie zdecydowałem się jednak na
Ankieta- Proste pytanie, czy zgodzilibyście się na zakazanie prowadzenia aut i wprowadzenie autonomicznych samochodów przy poniższym scenariuszu ?
Scenariusz- Zakazujemy prowadzenia auta, do waszego samochodu trzeba tylko dokupić GPS, kamerę z aplikacją i system prowadzenia za 100zł (cena za wszystkie potrzebne rzeczy bo firma która to wprowadza dopłaca do tego systemu). Możemy wsiadać po imprezie bo auto nas odwiezie, jest bezpiecznie bo jest system wczesnego reagowania i wypadki spadły z 50k rocznie do 1000 (przykładowo).Auta jeżdżą bezpiecznie, nie ma korków (auta dobierają najszybszą trasę omijając zbyt duże tłoki) GPS sprawdza gdzie i jak jeździcie żeby dobrać najlepszą trasę, ciężko mówić o wypadku bo gps sprawdza też inne auta. Do tego darmowe Wi-Fi w aucie od firmy która sprzedaje urządzenia. Dla hobbystów zostaje wybudowany specjalny tor gdzie mogą sobie pojeździć samochodami.
A teraz kolejne rozdajo mojej ulubionej książki ,,Co widać i czego nie widać" Frederica Bastiata . Jest to krótka i genialna książka która idealnie nadaje się do rozpoczęcie przygody z ekonomią. Będzie to nowa książka prosto z księgarni, bo dla tępienia socjalizmu warto wydać parę złotych . Zaznaczam ,że prześledzę Olx w twoim mieście ,więc jeżeli jakiś Janusz będzie brał udział w losowaniu tylko po to aby odsprzedać książkę będzie skutkowało to wyróżnieniem jego imienia na wykopie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Losowanie kończy się jutro rano :) Zasady są proste, plusik (zielonki też mogą brać udział)
#rozdajo #ksiazki #pytanie #ankieta
Czy zgodziłbyś się na zakazanie prowadzenia aut po drogach i wprowadzeniu samochodów autonomicznych?
@Antybuka: Nie.
Autonomiczne samochody to konieczność - to jest tylko kwestią czasu.
Wizja autonomicznych samochodów komunikujących się ze sobą jest mega kusząca i bardzo mi się podoba.
Ale zawsze jest jakieś ale. Gdy rząd będzie szykował np wojnę, to autonomiczny samochód zostanie zablokowany i nie uciekniesz na zgniły zachód. I ciągła kontrola gdzie jedziesz, ile czasu tam byles i jakie substancje masz w wydychanym powietrzu..
Przy czym system powinien miec opcje przelaczenia na manual
Do tego moznaby z czasem dodac takie rzeczy jak wykluczanie z uslug, specjalne pasy