Wpis z mikrobloga

#telefony #nokia Witam.... Lezy u mnie w szafie stara nokia 5300 muzyczna.... i ponieważ mam do niej sentyment, to chciałbym naprawić głośniczek który nie działa, ten z tyłu muzyczny... można gdzieś nabyc taki element ? Rozebrałem telefon, wyjąłem głośniczek który był zasyfiony mikro opiłkami metalowymi (służył kiedyś w warsztacie), wyczyściłem, złożyłem toto ale głośniczek padnięty, reszta telefonu działa...
eMinimi - #telefony #nokia Witam.... Lezy u mnie w szafie stara nokia 5300 muzyczna.....

źródło: comment_AjLod9lEoemVVaqSDBBghvK8BASqYITc.jpg

Pobierz
  • 14
@nie_wytrzymam: kupiłem nową obudowę za 15zl, przednią pokrywę i tylnią pokrywę wraz z klawiaturami orginalną z jakiegoś serwisu GSM, jeszce jest w chust części za nie wielkie szekle do tych fonów, skorupa jest nie zniszczalna chyba.... pamietam że mój brat w tamtych latach chciał mieć identycznego, ale przez niedopatrzenie wziął mod 5200 w jakimś mixsie... a to nie dokońca to samo co 5300xm heh....
@nie_wytrzymam: te fony mają zajebistą budowę, otwierasz maskę wykręcasz dwie śrubki, wymieniasz co #!$%@?, zapinasz maskę i gotowe, tylko ta głupia filozofia, że potrzebna głupia przejściówka do słuchawek i usb bez ładowania ech...