Wpis z mikrobloga

@saakaszi: Przez ostatni rok w komentarzach pod profilami JKMa i Wolności można zaobserwować wysyp raka. Co ciekawe w 95% to troll konta i te same troll konta lajkują te wpisy (w kilka minut jest 100 polubień). Po dyskusji w komentarzach najczęściej pojawia się odwołanie do... K'15. Z ciekawością czekałem czy Wolność ruszy z jakąś akcją przeciw zakazowi handlu - ruszyła, i z taką samą ciekawością czekałem na hejt w komentarzach,
  • Odpowiedz
  • 1
@Gametleman Dokładnie. Pod tym wpisem to jeszcze pół biedy, ale wcześniejsze to są po prostu z------e poparciem dla tego zakazu. No w życiu nie uwierzę, że partia Wolność zebrała wokół siebie ludzi tłumaczących jakiekolwiek zakazy tym, że "kiedyś było i jakoś się żyło". Albo wpisy o tym, że "kiedyś pracowałem u kogoś w niedziele i nie miałem wyboru" - wolnorynkowiec w życiu by tak nie napisał.
  • Odpowiedz
@Puter: Korwin sam wielokrotnie wspominał o zakazie handlu i wcale nie jednoznacznie jakby się mogło wydawać. Możliwe że albo zmienił pogląd albo strollował własnych wyznawców.
gupilogin - @Puter: Korwin sam wielokrotnie wspominał o zakazie handlu i wcale nie je...
  • Odpowiedz
@saakaszi: Trochę szkoda mi Korwina. Całe życie się produkował i przekonywał ludzi do prawicowych poglądów. A tu przyszedł taki Kaczyński - socjalista z poglądami wprost z gierkowskiego PRL - wmówił ludziom, że to on jest prawicą, a każdy nie popierający jego komunistycznych pomysłów jest lewakiem. Jak grochem o ścianę cały te wysiłek Korwina.
  • Odpowiedz