Jestem upośledzony komputerowo chyba i mam pytanie. Czy dyski twarde w laptotach są uniwersalne? Padł mi, a miałem 2,5 cala Sata 3 i jak kupię inny o tych parametrach to będzie normalnie pasował? #pcmasterrace
@FPNgda: Możesz kupić jakikolwiek dysk 2,5 cala. Masz do wyboru trzy typy: - HDD [zwykły dysk talerzowy - najbardziej powolny] - SSD [dysk bazujący na pamięci flash - najszybszy] - SSHD [dysk będący połączeniem obu powyższych - ma talerze o dużej pojemności i pamięć flash jako bufor dla dla często używanych danych]
Ja bym zdecydowanie wolał SSHD, to bardzo inteligenta bestia, przyspiesza szczególnie czas uruchamiania Windows i programów startujących razem z systemem, takich jak Skype. Jeżeli często pracujesz w jakimś programie, np. piszesz dużo pism w Offlice / Libre Office to to również wyraźnie przyspieszy.
Witam, mam takie pytanie. Czy według was jest możliwe dojeżdżać rowerem do pracy 11 km rowerem? Droga Miasteczko-wioska. Praca od 7-15 więc w sumie spoko jak na rower. Ewentualnie jakiś elektryczny DOBRY rower? Poleci ktoś coś? #rower #rowery
#pcmasterrace
Komentarz usunięty przez moderatora
2.5" to rozmiar
więc kupujesz czy to ssd czy hdd ze złączem sata i rozmiarem 2.5"
Komentarz usunięty przez autora
- HDD [zwykły dysk talerzowy - najbardziej powolny]
- SSD [dysk bazujący na pamięci flash - najszybszy]
- SSHD [dysk będący połączeniem obu powyższych - ma talerze o dużej pojemności i pamięć flash jako bufor dla dla często używanych danych]