Aktywne Wpisy
MakaronowyStwor +404
KjatanSveisson +56
#logikarozowychpaskow #zwiazki #zalesie
Przyszedłem do ziomka i się okazało, że na wieczór ogarnia kolację w domu bo ma rocznicę z dziewczyną ( 4 albo 7 bo mi się to miesza xd) i się chłop postarał kupił róże, świeczki i sushi z Lidla. Ogarnął to elegancko, dlatego mu fotę walnąłem na pamiątkę.
No i co się okazało? Przyszła dziewczyna o tej 19:00 i podobno się popłakała i chciała sama na spacer się przejść.
Przyszedłem do ziomka i się okazało, że na wieczór ogarnia kolację w domu bo ma rocznicę z dziewczyną ( 4 albo 7 bo mi się to miesza xd) i się chłop postarał kupił róże, świeczki i sushi z Lidla. Ogarnął to elegancko, dlatego mu fotę walnąłem na pamiątkę.
No i co się okazało? Przyszła dziewczyna o tej 19:00 i podobno się popłakała i chciała sama na spacer się przejść.
- mięso standardowo rozbijamy
- na 4 małe schabowe (około 300g mięsa): do miski wlewam szklankę mleka (tłustego, podobno ważne...) i wkrajam dużą cebulę,
- w takiej marynacie zostawiam mięso na min. dwie godziny w lodówce
Potem to już standardowo:
- osuczyć mięso
- obtoczyć w mące (ale delikatnie, bez przesady),
- całe jajko z łyżką/dwoma mleka, sól, pieprz : umoczyć mięso w jajku
- następnie w bułce tartej (otrzepać nadmiar)
- smażyć (na maśle klarowanym, lub smalcu)
Teraz pytanie - co daje to moczenie w mleku? Jaki proces chemiczny zachodzi/co ma takiego mleko? Laktoza? Mięso jest słodsze? Czy coś wyciąga niedobrego z mięsa?
#gotujzwykopem
@BajerOp: ja się po latach dowiedziałem, czemu się tak męczy karpia w wannie (osobiście nie lubię karpia) - żeby się "odmulił" ;-)
Nie wiem po co się tak moczy ale coś się dzieje
Mama warunki nigdy nie moczyła w mleku ja zacząłem bo tka było w internetach
Schabowego mama nigdy nie moczy bo kupuje w mięsnym i tam od razu rozbijają i tam moczą w delikatnej solance (mięso jest miękkie i nie można solić jak robisz bo cóż będzie słone w #!$%@?)
Mama do dodaje
Komentarz usunięty przez moderatora
Jesteś pierwsza osoba od której to słyszę
:( Jestem kosmita !