Aktywne Wpisy
Viado +39
Oferta konfederacji dla polaków - duży samochód w dieslu, karkówka z grilla na trawniku pod własnym domem - wszystko za własne ciężko zarobione pieniądze.
Oferta oPOzycji dla polaków - robaki podgrzane na grillu elektrycznym na balkonie w mieszkaniu 35m2 wynajmowanym od korporacji w 15 minutowym mieście i życie na zasiłku zwanym dochodem podstawowym.
Ale polactwo i tak nie zagłosuje na konfederację bo ta nie pozwala się skrobać julkom, jest przeciwko LGBT oraz
Oferta oPOzycji dla polaków - robaki podgrzane na grillu elektrycznym na balkonie w mieszkaniu 35m2 wynajmowanym od korporacji w 15 minutowym mieście i życie na zasiłku zwanym dochodem podstawowym.
Ale polactwo i tak nie zagłosuje na konfederację bo ta nie pozwala się skrobać julkom, jest przeciwko LGBT oraz
mirko_anonim +8
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Wydaje mi się, że problemy #przegryw #incel #blackpill mogą się brać z konserwatywnych poglądów typu popieranie #konfederacja i niedopasowana światopoglądowo do reszty społeczeństwa, a nie jakiejś tam biologii.
Przykład 1: koleżanka, która jest aktywistką, edukatorką kulturalną, czyta trudne książki o tym jaki złożony jest świat i chodzi na dziwaczne panele dyskusyjne, jest z facetem który jest jej wzrostu, który ma głos chyba wyższy niż ona, który ma lekką nadwagę
Wydaje mi się, że problemy #przegryw #incel #blackpill mogą się brać z konserwatywnych poglądów typu popieranie #konfederacja i niedopasowana światopoglądowo do reszty społeczeństwa, a nie jakiejś tam biologii.
Przykład 1: koleżanka, która jest aktywistką, edukatorką kulturalną, czyta trudne książki o tym jaki złożony jest świat i chodzi na dziwaczne panele dyskusyjne, jest z facetem który jest jej wzrostu, który ma głos chyba wyższy niż ona, który ma lekką nadwagę
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Planuję dłuższą wyprawę rowerową i jestem w fazie wybierania rzeczy do kupna:
Namiot:
http://allegro.pl/namiot-turystyczny-darwin-3-osobowy-plus-coleman-i6996018730.html
Na 3 osoby bo jedziemy w 3, dośc duży i cięzki ale bardzo mi się podoba.
Mata:
http://allegro.pl/mata-karimata-materac-samopompujacy-do-spania-6cm-i6903423107.html
6 cm? czy lepiej 3?10? Może inna marka? Mam 186 cm wzrostu więc wolałbym dość dużą.
Śpiwór:
http://allegro.pl/ultralekki-spiwor-fjord-nansen-fredvang-xl-0-75kg-i6192364066.html
Typowo na polskie lato, lekki i polecany.
Sakwy Crosso, nie podobają mi się jakoś szczególnie pod względem wyglądu ale bardzoo polecane i chyba nie da się kupić innych. Jakies poprawki do wspomnianego ekwipunku?
#rower #podroze #podrywajzwykopem
Komentarz usunięty przez autora
@Simfecstio: Polska czy jakaś część Europy?
A jeśli chodzi o matę to polecam dmuchany materac i zestaw pompka elektryczna+ręczna. Kontrowersyjne, wiem. Natomiast komfort jest bez porównania.
Generalnie w Polsce jest fajnie ponieważ jest rozwinięty drobny handel, także nie trzeba się martwić o to czy zdążysz coś kupić do jedzenia. Chociaż wschodnia Polska już jest mniej zagęszczona więc warto zapisać sobie punkty z zaopatrzeniem. Południowe trasy Euro Velo w
Zaleta Garmina jest taka że baterie starczą mu na cały dzień a te oszczędne wersje to kilka dni.
Z takich dziwnych rzeczy to zabieram sodę kaustyczną do odkarzania ubrań. Warto to mieć gdy nie ma okazji wyprać ubrań w pralce wtedy można "podrasować" proszek do prania. Jednak z soda trzeba uważać bo jest żrąca i pranie trzeba robić w gumowych rękawiczkach.
Kolejną ciekawostką to suszone mięso (wołowina i indyk), jednak takie
Najlepiej całe koło ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Dynama są ok i nawet dają radę jako ładowarka smartfona. Unikać trzeba tych najstarszych Shimano bo mają bardziej odczuwalny opór podczas jazdy. Problem zaczyna się wtedy gdy masz hamulce tarczowe bo takie są trochę droższe i trzeba przekładać tarczę hamulcową. Teraz pojawiły się takie które mają jeszcze mniejsze opory ale
Sakwy Crosso polecam. Trzeba zwrócić uwagę po pierwszych 50 km czy się nie przecierają w jakimś miejscu, warto mieć oryginalny bagażnik Crosso.
Ten namiot to ciężki luj na rower, lepiej kupić sobie 1-2 osobowy nature hike, który waży 1/3 tego i niech każdy ma swój. Ogólnie na kresach i podlasiu jest pełno miejsc noclegowych, ja w ten sposób przejechałem prawie całe greenvelo. Według mnie to rozwiązanie jest tańsze i wygodniejsze
@Razis: Zamiast sakw można zabrać jednokołową przyczepkę, jej zaletą jest to że szybko można się spakować i nie trzba się rozczulać z dokładnym pakowaniem. Jak byłem na Słowacji to spotkałem takiego Niemca z przyczepką i skubany potrafił się zebrać w kilka minut. Wysiągnął tylko stelarz a reszta jeb do torby i na przyczpkę.
Wada przyczepki to oczywiście mniejsza mobilność, problemy na zarętach i mniejsze prędkości