Cześć. Mam na imie Paweł. Potrzebuję waszej pomocy w głosowaniu public voting.
Wziąłem udział w konkursie "NVIDIA® Jetson™ Developer Challenge" i stworzyłem urządzenie do zbierania statystyki gatunków ptaków odwiedzających mój karmnik w ogrodzie (prywatnie, poza godzinami pracy). Nazwałem je Ai-Nimals. Oprogramowanie napisane w pythonie zawiera dwie sztuczne sieci neuronowe. Sieć klasyfikująca gatunki została w pełni wytrenowana przeze mnie. Jest to VGG16, trenowana na GTX1060. Do lokalizacji ptaka na obrazie użyłem wcześniej wytrenowanej architektury MobileNetSSd.
Projekt jest w fazie public voting. Zajmuję 8 miejsce i mam 92 głosy i to w zasadzie nie zmienia się od 2 dni. Moi znajomi, rodzina i inni zagłosowali, możliwości mi się skończyły. A do czołówki brakuje... ponad 300 głosów. Potrzebuje kilkaset waszych klików :P. Nagrodą jest wyjazd do USA na Nvidia GTC2018 w marcu, szkolenie z dziedziny AI organizowane przez Nvidię i oczywiście Titan X (który zastąpi mojego GTX'a). I co najważniejsze jedzie tylko jeden projekt wyłoniony z fazy public voting.
Jeżeli projekt wam się podoba, to proszę o głos. By go oddać, należy się zalogować przy pomocy konta Goole lub Facebooka, a następnie wejść w link powyżej i na dole strony dokonać głosowania :). Dzięki za pomoc! Paweł
@rolba: zamiast kodu mozesz opublikowac dokladniejszy opis zasady dzialania np. w jaki sposob znajdujesz ptaszka na obrazie, czy skrypt umie znalezc 2 ptaszki. co jak ptaszki sie czesciowo zaslaniaja, albo ptaszek jest w tle w locie? jakimi danymi karmisz siec neuronowa? piksele normowanego obrazu? wyliczone z obrazu inne parametry? biblioteki i narzedzia jakich uzyles i jak napisales kod to informacja podrzedna. no i jak opublikujesz to musisz zawolac. jak tego
@rolba: zrobiłbyś rozdajo tego gtxa 1060 pod warunkiem, że wygrasz, wskoczyłbyś w gorące i miałbyś 2k+ głosów i Titana a jakiś mirek 1060 każdy zadowolony #protip
@Stefaniak91: Kurde, a chciałem to zostawić jako smaczek na sam koniec... Jest w planie ( ͡°͜ʖ͡°) od samego początku. @vankaszaner: Wrzucę po ogłoszeniu ostatecznych wyników. Dzieki za uwagę.
@czteroch: Dzisiaj stawiam system od nowa, bo parę dni temu za dużo grzebałem w plikach systemowych i MobileNetSSD szukając zwierzaka zawieszała cały system. @botul: ( ͡°͜ʖ͡°)
@rolba: Ciekawy konkurs, ale w sumie to zagłosowałem na łódkę zbierającą śmieci, bardziej mnie kupiła od sprzętu zbierającego statystyki z karmnika ( ͡°͜ʖ͡°)
C---a tam nie zrobi żadnego rozdajo, po prostu żebrolajki, na facebooku pewnie też wszystkim znajomym zaspamował, nawet jak wygra i pojedzie to zapomni i nie napisze już nic na wykopie. Tfu.
Mam na imie Paweł. Potrzebuję waszej pomocy w głosowaniu public voting.
Wziąłem udział w konkursie "NVIDIA® Jetson™ Developer Challenge" i stworzyłem urządzenie do zbierania statystyki gatunków ptaków odwiedzających mój karmnik w ogrodzie (prywatnie, poza godzinami pracy). Nazwałem je Ai-Nimals. Oprogramowanie napisane w pythonie zawiera dwie sztuczne sieci neuronowe. Sieć klasyfikująca gatunki została w pełni wytrenowana przeze mnie. Jest to VGG16, trenowana na GTX1060. Do lokalizacji ptaka na obrazie użyłem wcześniej wytrenowanej architektury MobileNetSSd.
Projekt jest w fazie public voting. Zajmuję 8 miejsce i mam 92 głosy i to w zasadzie nie zmienia się od 2 dni. Moi znajomi, rodzina i inni zagłosowali, możliwości mi się skończyły. A do czołówki brakuje... ponad 300 głosów. Potrzebuje kilkaset waszych klików :P. Nagrodą jest wyjazd do USA na Nvidia GTC2018 w marcu, szkolenie z dziedziny AI organizowane przez Nvidię i oczywiście Titan X (który zastąpi mojego GTX'a). I co najważniejsze jedzie tylko jeden projekt wyłoniony z fazy public voting.
https://challengerocket.com/pawel_rolbiecki/Ai-Nimals-b12538.html
Jeżeli projekt wam się podoba, to proszę o głos. By go oddać, należy się zalogować przy pomocy konta Goole lub Facebooka, a następnie wejść w link powyżej i na dole strony dokonać głosowania :).
Dzięki za pomoc!
Paweł
#programowanie, #sztucznainteligencja, #ai,
Ps. I w końcu po 4 latach zarejestrowałem sie na wykopie.
no i jak opublikujesz to musisz zawolac. jak tego
@vankaszaner: Wrzucę po ogłoszeniu ostatecznych wyników. Dzieki za uwagę.
Komentarz usunięty przez autora
Ale jak dostaniesz Titana to chcę 1060 ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@botul: ( ͡° ͜ʖ ͡°)