Wpis z mikrobloga

Jeżdżąc zauważyłem, że większość Pań nie widzi na drodze nic poza swoim pasem. Jak auto przede mną nie reaguje na cyk długimi to wyprzedzając je patrzę w stronę kierowcy i jeszcze się nie zdarzyło żeby za kierownicą siedział facet. Zawsze to kobieta trzyma się kurczowo lewej strony i nie potrafi w żaden sposób dojść do wniosku, że robi coś złego.
Ostatnio pewna kobieta na trasie jeszcze mi machała rękoma jak jej cyknąłem długimi i widać było, że na mnie krzyczy nie zdając sobie sprawy z tego, że ja w sumie nie miałem szans tego usłyszeć ( )

#polscykierowcy #kierowcy #polskiedrogi #logikarozowychpaskow
Nutaharion - Jeżdżąc zauważyłem, że większość Pań nie widzi na drodze nic poza swoim ...

źródło: comment_cu7TBbj75kCS62O7R3WrXVIHKoU5Fn0p.jpg

Pobierz
  • 45
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Given: nie potrafisz tych cokilkusekund poczekać bez mrugania światłami a mnie wyzywasz od Januszy. Przypominam że za mruganie długimi można dostać mandacik, tak samo jak za przekroczenie prędkości. A teraz zapraszam na czarno :)
  • Odpowiedz
  • 1
@nacpanazielonka nie mam w zwyczaju mrugać długimi (chyba, że chcę kogoś ostrzec przed patrolem/zagrożeniem na drodze), ani trąbić. Miło będzie mi na twojej czarnej Januszu ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
@kapuczina_corki_somsiada: co do ludzi wchodzących nagle na jezdnie, to w 90% przypadków z jakimi się spotkałem to takie Zbyszki. W sensie wygląd robola lub magazyniera, trochę menela(choc nie zawsze). Nie wiem jak to opisać, po prostu Zbyszki. Z różowym jeszcze nie miałem przypadku. Wręcz muszę czasem dwa razy zapraszać do przejścia przez pasy, bo strach w oczach "moge? nie moge?"
@Nutaharion a mnie w-----a gdy ktoś widzi, że wyprzedzam
  • Odpowiedz
a mnie w-----a gdy ktoś widzi, że wyprzedzam tira i mi świeci długimi. Że niby gdzie mam zjechać?

@Wobbuffet: albo jak ledwo wyjedziesz przed pojazd i też już mrugają żebyś wjechał w zderzak ( ͡° ʖ̯ ͡°) no niestety są i z tej drugiej strony debile.
  • Odpowiedz
@Nutaharion: W zasadzie, to nie wiem, czy tylko kobiety tak mają czy nie. Ogólnie, niesamowicie denerwuje mnie i przeraża brak empatii i kontroli, co się dzieje dookoła. Często jeżdżę autostradą i każdy przejazd, to walka o życie, bo nigdy nie wiesz, czy ktoś z prawego nie wyskoczy nagle na lewy.
  • Odpowiedz
@nacpanazielonka warto zauwazyc ze na zalaczonym zdjeciu, prawy pas jest zupelnie pusty, wiec co robi ten slimak na lewym? Za uporczywe jechanie lewym pasem i spowalnianie ruchu jest tak samo mandat jak za miganie dlugimi.
  • Odpowiedz
@Nutaharion: Za mryganie długimi to powinieneś se ten głupi ryj

Przecież możesz z drugiej strony wyprzedzić jak Cię jakiś tumok nie widzi... A tak to spotyka się takich dwóch misztrzów kierownicy i jadą k... gęsiego radośnie pomrygując długimi i machając łapami... I później na portalu ze śmiesznymi obrazkami licytują się który gorszy kierowca. A i jeden i drugi pisda.
  • Odpowiedz
  • 1
@karczochh ostrzeganie przed patrolem? Niby dlaczego? Oznakowanie w naszym kraju często jest niedopasowane do drogi, szczególnie ograniczenia prędkości
  • Odpowiedz
@karczochh: jedziesz po ekspresówce, nagle w pewnym momencie pojawia się znak ograniczenia predkości do 70 mimo że droga absolutnie się nie zmienia
i, mimo że nie stwarzasz żadnego zagrożenia możesz w bardzo łatwy sposób stracić prawo jazdy...
  • Odpowiedz