Wpis z mikrobloga

Samochodowe swiry z #bialystok ktoś ma ochotę spalić dziś wieczorem trochę wahy? Ja o 22 jadę na jakiś nightdrive. Tak max 100km :p startuje z Andersa przy giełdzie. Nie z---------m bo mam mało oleju i nie chciałem już kupować dolewki bo w przyszłym tygodniu zmieniam także raczej chill bez ścigania się. No chyba że wylosuje akurat czerwone na dwupasnowce xd
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

podobno v6 mają naturalne predyspozycje do przewagi w niutach nad r6. U mnie katalogowo 280nm ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@kusprzyk: a kto Ci powiedział, że mam R6? BMW już od kilku dobrych lat nie robi 2 litrowych R6. Teraz są doładowane R4 ( ͡° ͜ʖ ͡°) U mnie niuta o 10 mniej, ale dostępne w szerszym zakresie i bez turbodziury, bo to
  • Odpowiedz
  • 0
@hyperlink muszę zweryfikować swoją wiedzę o silnikach BMW. Zawsze BMW = r6 ;) czyli zamiast wolnossacego oldschoolowego r6 masz r4 i turbo? Ajjj tak czy siak nie mam szans :p tzn moje auto bo na zakrętach i na sliskim to byśmy mogli się ciąć ;)
  • Odpowiedz
@kusprzyk: W BMW od generacji F (czyli te, które wchodziły do produkcji od 2008 roku) wszystkie są już uturbione. Bez wyjątku. Poza tym 4-cylindrowe 2 litry były już w E46 (Valvotronic). To teraz wyobraź sobie, że BMW ma w ofercie też jednostki 3-cylidrowe. Po raz pierwszy zastosowane w i8, a teraz również w trójce. Downsizing Panie, ale powiem, że ma nawet niezłą kulturę pracy, nawet lepszą od mojej, bo moja
  • Odpowiedz
@kusprzyk: jak go ciśniesz to i 15-18l/100 spali. Przy spokojnej jeździe, ale na krótkich odcinkach zanim się nie nagrzeje trzeba liczyć 13 litrów. Przy spokojnej dłuższej jeździe po mieście jesteś w stanie zejść do 10, ale łatwo nie jest. Pomiary z wyłączonym start/stop, bo go nie używam z kilku względów.

Ale potrafi być też ekonomiczny. Trasa Białystok-Wilno i z powrotem (600km) rekordowe spalanie 4,9 z całej trasy, ale jazda jak
  • Odpowiedz
  • 0
@hyperlink no tak na Litwie się nie szaleje. Ale powiem Ci że pali to samo co mój xd 16 litrów lpg przy mocno dynamicznej jeździe Ale takiej bez ciagania na czerwone pole bo wtedy jeszcze olej schodzi :x jeszcze w trasie nie miałem jak sprawdzić Ale do 5l nie ma szans zejść lol
  • Odpowiedz
@kusprzyk: 5 litrów to już jest ekstremum, ale w 6-6,5 spokojnie się zmieścisz jak jedziesz do 110-120 km/h. U mnie oleju nie bierze nic a nic. W tej chwili od ostatniej wymiany (9 tys. km temu) dalej jest max. A wszyscy mówią, że każda beemka bierze ;-)

Poza tym u Ciebie jest 2.8 V6 to wcale nie dziwne, że tyle pali. W przypadku gazu to trzeba jeszcze liczyć z litr
  • Odpowiedz