Wpis z mikrobloga

@cwlmod: Akurat maciek praktycznie od początku Lisk tam pracuje więc musi na codzień rozmawiać po angielsku. Ale aż tak bardzo nie zaciąga angielskim, słowa kluczowe jak blockchain weszły w powszechny użytek i nie mówi się "łańcuch bloków" wśród osób siedzących w temacie.
  • Odpowiedz
@cwlmod: A no to całkiem inna sprawa, poprzedni wywiad z Kubą Kowalewskim to się zgadzam. Jest tylko z pochodzenia polakiem, i gadał, że kilka miesięcy tylko był w Polsce. Szacun dla niego, że w ogóle mówi po polsku :D
  • Odpowiedz
@cwlmod: https://www.youtube.com/watch?v=3fJz05aUDmc&t=1s tutaj jest ten poprzedni wywiad.

Ogólnie sam relaunch wypadł bardzo profesjonalnie, tak jak przypuszczałem. Bez fajerwerków, tańczących Carlosów Matosów. Zjadłem dużo popcornu czytając w ciągu ostatnich dni cały ten płacz, że cena spada. Niektórzy chyba pomylili inwestowanie z monopoly i chcieli mieć na już wszystko wydane i 200$ za lisk na tacy. W wywiadzie z Maćkiem poruszyli tą kwestie.
  • Odpowiedz
@Lisek77: Niestety ale niewiele cię dzieli od tych płaczków. Jeśli nie masz konkretnego pomysłu do wykorzystanie liska ergo nie współpracujesz z nimi, to jesteś konsumentem czekającym na gotowy projekt. Nie ma nic cnotliwego w tym że wreszcie konferencje porzadnie zrobili skoro nic na niej nie pokazali.

Nie ma czegoś takiego jak honor w tym wypadku. Są tylko 3 typy ludzi:
- doświadczeni inwestorzy którzy mogą lubić ten projekt ale póki
  • Odpowiedz
@cwlmod: Więc jestem laikiem według Twojego rankingu :)

Nie jestem konsumentem, ale przekonuje mnie to, że to ma uderzyć do zwykłych konsumentów z sdk, nie tak jak w przypadku eth. Drugim projektem który w to uderza jest dragonchain. Jak każda inwestycja wiąże się z ryzykiem i jestem gotów na stratę mojego wkładu, więc spekulacje cenowe jeszcze przed oddaniem gotowego produktu mnie nie dotyczą, i nie chce nawet się stresować w
  • Odpowiedz
No inwestorem to ty nie jesteś. Po co zawracać sobie głowę czym ma lisk być skoro widać czym jest, widać jak rynek reaguje i można spokojnie na dużych interwałach czasowych grać?

Ja wszedłem zaraz po największym dipie btc jak lisk był po 15$ i wyszedłem przy 31$. Nie wiedziałem jak wysoko jeszcze po ciągnie choć głupio nie czekałem na ostatni pionowy wystrzał przed spadkami oznaczający szczyt pompy. 100% w 1,5 tygodnia to
  • Odpowiedz
  • 0
@cwlmod Cieszę się że w końcu ktoś rozsądnu zabrał głos pod tym tagiem. Kolega @lisek77 zarzuca innym że płaczą o cene a sam ochoczo komentował małe wybicia ceny na lisku jako "rakieta wystartowała"
  • Odpowiedz
@Rihter: Tak, skomentowałem kiedyś, że rakieta ruszyła. Po wejściu na bitflyer, bo był mocny skok po tym.

Edit: małych wybić nie pamiętam żebym komentował
  • Odpowiedz
  • 0
@Lisek77 Nigdy nie napisałem bezpośrednio żeby ktoś uciekał z projektu tylko ciągle sugerowałem że to pump&dump coin z nadzieje ze ludzie ostrożnie podejdą do tematu. Jeszcze przed bitflyer wrzucałałeś wykres LSK/BTC gdy cena była w kanale 0.0020 - 0.0022
  • Odpowiedz
@Rihter: Właśnie o tym wykresie piszę, że to było po Twoich wypowiedziach. Nie przytoczę Ci cytatu jak dokładnie napisałeś, było to w momencie po dumpie 15 stycznia
  • Odpowiedz
@Rihter: A skąd ja mam pewność, że nie usuwasz wpisów? Już widziałem, jak moderator usuwał Twój wpis gdy wyzywałeś w dyskusji nt lisk kogoś, że jest upośledzony. Tak więc nie mam czasu i sensu szukać wpisu. Dyskusja znowu schodzi z tematu i ją kończę, bo nie chcę się znowu plątać w tą gównoburze z Tobą. Wolę obserwować i wyciągać swoje wnioski z obiektywnych źródeł.
  • Odpowiedz
  • 0
@Lisek77 A po co mam usuwać skoro prawie wszystko co napisałem się sprawdziło? Tematem dyskusji jest to że nie znasz się na rynku kryptowalut i bezmyślnie naganiasz ludzi na kupno monety która wisiała nad przepaścią.
  • Odpowiedz