Wpis z mikrobloga

Kto w polsce obsługuję przesyłki SF eParcel? Poczta polska? Zerknijcie proszę na tracking dla paczki o numerze: 959689576853. Od 9 lutego wisi taki opis:
【Poland】 Arrived at the place of delivery, please go to pick up with notice letter
jednak żadnego awizo w skrzynce pocztowej nie mam.
Możliwe że przesyłka jest w jakimś Parcel Shop albo tego typu podobnym?
#tracking #pocztapolska
tiszert - Kto w polsce obsługuję przesyłki SF eParcel? Poczta polska? Zerknijcie pros...

źródło: comment_tlmFdlzWEt2lXCQMTUlx3BVYAZWZRL8f.jpg

Pobierz
  • 91
  • Odpowiedz
@magdahard: kurcze, ja też mam problem z paczką od SF Express. Poczta Polska jej nie rozpoznaje, a mam status "Delivered". Na tej stronie, co podałeś mam tylko "Agent tracking number", ale nie jest rozpoznawany zarówno przez PP ani przez 17track.net. Masz jakiś inny pomysł jak dostać się do trackingu z PL?
  • Odpowiedz
@kthxbye: są trzy opcje: 1. Wycieczka na lokalna pocztę, 2. Pisanie do majfrenda o prawdziwy nr nadania bo a nuz podał zły. 3. Czekanie... Dużo masz jeszcze czasu ochrony? Mi się skończył planowany termin dostawy (30dni jak zakładał sprzedawca), ale mam jeszcze 30 dni czasu ochrony. Gdzieś czytałam, że ktoś właśnie miał status, że paczka dostarczona, a dotarła do adresata po kilku dniach. Weź też poprawkę na poczte - są
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@magdahard: 3 m-ce po nadaniu, na UP nic nie wiedza, czas ochrony sie skonczyl, a dispute uwalony, bo "Delivered", a PP nie wydaje odbiorcom zaswiadczen o paczkach (w tym wypadku: ze takiej paczki nie bylo)
  • Odpowiedz
@kthxbye: no to lipa już. A na stronie SF parcel sprawdzałeś/las paczkę nie po nr nadania a po nr swojego telefonu? Jest taka opcja. Zawsze możesz sprawdzić czy faktycznie coś do Ciebie było wysłane tym przewoźnikiem.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@magdahard: sprawdzalem to juz i faktycznie moge sie uwierzytelnic swoim nr telefonu. Nie mam pojecia co sie stalo z paczką i staram sie dotrzec do numeru trackingowego używanego w PL.
  • Odpowiedz
@magdahard sprawdziłam ten link co wysłałaś ale po drugim numerze co się tam wyświetla nic nie znajduje na stronie PP. Po numerze telefonu na stronie SF express nie mogę wogole pobrać szyfr żeby sprawdzić. No nie pozostaje mi nic innego jak czekać bynajmniej narazie
  • Odpowiedz
@KaaRooLaa1989: napisz do sprzedawcy o drugi nr nadania, RS ...EE. Mi podał, ale nigdzie go nie ma, a sam twierdzi, że paczka już jest na lokalnej poczcie. Napisałam maila do poczty estońskiej, gdzie ta paczka jest bo śledzenia nie ma... Mają odpisać w ciągu 2 dni roboczych. Podejrzewam, że po prostu nasze paczki jeszcze nie doleciały do Polski, tylko gdzieś się bujają po drodze.
  • Odpowiedz
@KaaRooLaa1989: tak,oni są tylko krajem tranzytowym i nie monitorują paczek. Gdzieś wyczytalam, że do Polski nawet i miesiąc mogą iść z Estonii. Moja jest rejestrowana, także pewnie gdzieś leży i czeka na swoją kolej na "odklikanie". Wyczytalam też, że poczta Polska nie obsługuje tych paczek tylko jakaś prywatna firma kurierska. Pozostaje nam czekać. Pociesza mnie fakt, że nie jestem sama :D
  • Odpowiedz