Wpis z mikrobloga

#dieta #odchudzanie #gorzkiezale
Kochani powiem krotko, spasłem sie xD. Chcialbym schudnąć tylk potrzebuje waszej opinii, warto isc do dietetyka? Czy walic to i tylko siłka? Powiedzmy ze mam czas do wakacji bo pozniej troche sie wszyskt ozmienia ale to nieistotne. Nie znam sie na dieitach, cwiczeniach itp... co zrobic?;-; Cos moze w #czestochowa polecacie?
  • 20
@tsuyoki: dobra zbilansowana micha to 65% sukcesu, reszta to ćwiczenia i aktywność, jeśli duzo sie spasłeś to polecam na początek odstawić maksymalnie cukier i wszystko co z nim związane, ale totalny szlaban na słodkości, słodkie napoje, do tego niezdrowe żarcie tez out, fast foody itp,
siłownie początkowo tez możesz odpuścić, wystarcza codzienne marszobiegi, tak po 5-7 km max
jeśli zastosujesz sie do mojej banalnej podpowiedzi to w ciągu miesiące gwarantowane kilka
@tsuyoki: Jakby się uprzeć to po prostu fakt- mniej żreć.

Głównie jeśli chodzi o zdrowego mężczyznę, kwestia odchudzania ogranicza się tylko do liczenia kalorii. Siłka pomaga wtedy zachować mięśnie na czym oczywiście Ci zależy. Więc odchudzić się = liczyć kalorie, spędzać te 3 dni w tygodniu na jakimś treningu siłowym.
@tsuyoki: ja bym poszedł, bo koszt nie jest wysoki, a analiza Twoich badań i dieta pod Ciebie dużo Ci da. Imo unikaj ludzi po kursie dwa w jednym dietetyk-trener który trwał 45 godzin z grouponu ;) da Ci 1200 kcal bo redukcja XD a później - panie, kto panu tak to #!$%@?ł ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@rhaya: w pracy siedze, auto kupielm to nawet nie chce mi sie chodzic XDDD no i wracam z pracy/uczelni i na kompa . Nie wiem czy isc na ta silke czy nie, troche czasu to kosztuje a w tym czasie moglbym np grac xD
@mikuss co to znaczy dobry dietetyk?
Ja obecnie muszę wybrać się do endokrynologa, przy okazji badań zrobiłem sobie przeciwciała tarczycowe i tsh. O ile tsh mieści się w górnej granicy to anty tpo norma do 30 a ja mam 170