Wpis z mikrobloga

@posamplowany_mozg: marzy mi się tak 5-7 stopni i żeby sucho było. Więcej do szczęścia mi nie trzeba.
Jutro będę miał namiastkę szczęścia bo jestem zmuszony jechać na przegląd (kto w lutym robił przegląd?!?!) ;]
  • Odpowiedz
@posamplowany_mozg: Warto zaznaczyć, że BKingAndy, autor filmu zginął w wypadku motocyklowym w 2013.
Ostatni wpis na facebooku:

bike got a full tank and I got some bucks in my pocket fuck off world, I take a ride now to nowhere

Z tego co pamiętam zderzył się z jakimś pojazdem wojskowym kierowanym przez amerykańskiego żołnierza.
Szkoda, bo bardzo lubiłem gościa, niezły śmieszek, dosyć nietypowe moto.
  • Odpowiedz
@wnocy: Akurat kupiłem po sylwestrze moto bez przeglądu i miałem pretekst do przejażdżki, bo było 8*C i słonko. ( ͡° ͜ʖ ͡°)-
  • Odpowiedz
@Enfi: do ok 10-12 stycznia normalnie jeździłem. Potem spadł śnieg i miałem czas na serwis. Jak jest powyżej 2 stopni to 30-40 min można jeździć bez specjalnych ciuchów zimowych. Powyżej 5-6 to już wręcz rozpusta :) Najgorzej, że strasznie ślisko jest.
  • Odpowiedz
@wnocy: Właśnie, temperatura to pikuś. Największą uwagę zwracam na to czy asfalt jest suchy, bo zacienione miejsca potrafią być zdradliwe. No i piasek na drodze też potrafi psikusa wywinąć.
  • Odpowiedz
@Enfi: nie no, przy takiej pogodzie jak teraz, czy w grudniu, to w zakręty wchodzę powoli i pionowo. Zakładam całkowity brak przyczepności. Nie dość, że guma w tych temperaturach nie pracuje tak jak powinna, to jeszcze jest lód, błoto, piach, albo wszystko na raz. Prawdę powiedziawszy mam zerowe doświadczenie w jeździe na motocyklu, więc nie wiem na ile mogę sobie pozwolić.
  • Odpowiedz