Wpis z mikrobloga

@Queltas: to skoro tak mu zalezy na komentowaniu meczow i jego fanom rowniez to dlaczego nie zejdzie z ceny? przeciez komentowanie meczy to nie jest jego jedyna dzialalnosc zarobkowa, oprocz tego robi kupe kasy na innych rzeczach, moglby komentowac za przyslowiowa zlotowke ale mamoma mu zrobila siano z mozgu, gosciu w ogole to tego nie podchodzi hobbystycznie, nie ma w nim zadnej pasji, chodzacy bankomat

@ldldld3: nie chce bronic grubego
@aleroc: dlaczego ma zejść z ceny? Sam mówił, że czasy się zmieniły, e-sport się rozwinął i on nie będzie swoich pieniędzy poświęcać dla komentowania (zejście z ceny = poświęcenie pieniędzy). Jest świadomy tego, że ma bardzo dużo oglądalność, ma duże doświadczenie więc się ceni.

W filmiku wspomniał, że za komentowanie jedynym jego zarobkiem jest sam stream (o ile robi to na swoim streamie) i dotacje i suby. Dlaczego ktoś ma robić
@Queltas: za zlotowke to nadal nie jest stricte za darmo, izak jest mocno zwiany z scena csgo, zna osobiscie zawodnikow virtus pro, wielu jego fanow oglada go bo komentuje mecze csa, kasa to nie wszystko w szczegolnosci jak pozniej nagrywa sie taki film, od niego bije nieszczerosc rozumiesz? mowi jedno, robi drugie, manipuluje swoimi widzami i tylko wylacznie o to mi chodzi

z jednej strony zaluje ze nie moze komentowac meczy
@aleroc: Ale co tam u niego było nieszczerego? Powiedział, że nie będzie siedział ciągle w cs. Cieszył się, że ludzie oglądają go nie dla cs:go tylko dla niego.

Powiedział, że chciałby komentować, ale nie będzie wykładać swoich pieniędzy na komentowanie, bo to są jego ciężko zarobione pieniądze.

Dla przykładu, jakiś architekt bardzo by chciał zaprojektować stadion, dodam, że Architekt jest znany i szanowany. Czekał na okazję. W końcu się pojawiła, ale
@Queltas: jak dla mnie przyklad nietrafiony, to nie sa trafione porownania, streamer to nie architekt i nie wiem czy dla jakiegos architekta zaprojektowanie stadionu to cos wiecej niz praca, tak jak dla gracza csa ktory siedzi w tym srodowisku poznanie wszystkiego zza kulis

nie przekonasz mnie ze wasacz nie jest zmijowatym materialista, dla mnie to nie jego pierwsza taka zagrywka, brzydze sie jego openingami gdzie gosciu udaje ze laduje w to
@aleroc:

nie przekonasz mnie ze wasacz nie jest zmijowatym materialista, dla mnie to nie jego pierwsza taka zagrywka, brzydze sie jego openingami gdzie gosciu udaje ze laduje w to kupe kasy ale przeciez dobrze wiemy ze wydawanie kasy na skrzynki to tylko wylacznie inwestycja a nie pieniadze w bloto jak probuje przekonac na swoich filmiach ludzi

Nie rozumiem cię. Przez swoją niechęć do Izaka w ogóle nie rozumiesz o co chodzi.
@Queltas no i do tego zmierzam, on jest slepo zapatrzony hajs, dlatego dziwie sie jak ktos go lubi i popiera i piedoli jakies farmazony ze to zloty czlowiek jest

dla mnie jest manipulujacym, nieszczerym, sztucznym, materialista i ten flmik ktory tu wrzucilem niejako to potwierdza
no i do tego zmierzam, on jest slepo zapatrzony hajs, dlatego dziwie sie jak ktos go lubi i popiera i piedoli jakies farmazony ze to zloty czlowiek jest

dla mnie jest manipulujacym, nieszczerym, sztucznym, materialista i ten flmik ktory tu wrzucilem niejako to potwierdza

@aleroc: dlaczego opisujesz Magicala którego oglądasz? xD
@CeZ_: ?????? ale ja grubego nie ogladam dlatego ze sadze ze jest zlotym czlowiekiem ktoremu trzeba pomoc tylko dlatego ze lubie ogladajac jak bije swoja pijana matke, kumasz?
@Queltas nie, za prace powinno sie nalezec wynagrodzenie, ale sa czasami pewne granice i wyjatki, spokojnie, izak bedzie mial za zyc prawdopodobnie juz do konca swojego zycia
@Queltas: bo np. to co chca jego widzowe jest wazniejsze od kasy? rozumiesz?
czasami trzeba sie troche poswiecic zeby wynagrodzic fanom, tak sie buduje fajny kontakt z fanami, on zyje glownie dzieki fanom, to niech robi cos dla nich, ja #!$%@?, na prawde tak ciezko to zrozumiec?
nie wszystko sie przelicza na zysk w zlotowkach, ile razy mam to powtarzac?
@aleroc to idąc twoim rozumowaniem Izak przez to że jest taki jaki uważasz że jest powinien nie mieć fanów, powinien nie mieć sponsorów, nie powinni go chcieć do komentowania ani nic.

Ale ale popatrz.

Uwaga spoiler!

Oglądać, chcą mu placic, chcą jego komentarza. Więc nie wydaje mi się że masz rację, bo jest całkiem odwrotnie. Jego baza widzów się zwiększa, jego wpływy są coraz większe, ma sponsorów. Czyli kto się myli, ty