Wpis z mikrobloga

@OneEyedOldMan: Na singlu technicznie nie jest możliwe ssanie w nią xD. Spam casów + mysliwców + medium tank przebije każdą fortece.
@MagicUnicorn: I chyba ci się pomyliło z fabrykami cywilnymi bo robienie fabryk wojskowych mija się z celem na początku
Aha i mały protip : nie rób lepszego sprzętu piechoty - ta z 36r spokojnie wystarczy
  • Odpowiedz
  • 0
@wiatrow igzakli, osobiście zawsze do najpóźniej 38 robię cywilki.
@OneEyedOldMan nie polegaj w 100% na automatycznym planie bojowym. Warto bawić się w micromanagement.
Dodatkowo dywizje komponuj z 7 batalionów piechoty i 2 artylerii, a jak Ci starczy ludzi i przemysł pozwoli to z 14 piechoty i 4 artylerii. Na AI takie coś starcza żeby je orac.
  • Odpowiedz
@wiatrow Nie pomyliło mi się, zawsze robię fabryki wojskowe na początku, bo cywilki to ja zdobyłam anektując inne państwa, sprzęt robię zawsze najnowszy w szczególności jeśli mi zasoby pozwalają.
  • Odpowiedz
@OneEyedOldMan: Ogólnie boty są z-----e i pushują jak p------e co kończy się olbrzymimi stratami w ludziach i sprzęcie. Polecam od bidy moda na lepsze AI.
@MagicUnicorn: W tej grze system walki jest dość prymitywny i kiedy wrogie jednostki są na podobnym poziome co twoje to pchanie na nich piechoty jest bez sesnu. Za duże straty. Wystarczy kilka dobrych dywizji pancernych + wsparcie casów i powoli przebijasz front ->
  • Odpowiedz