Wpis z mikrobloga

Co wybrać? Który będzie bardziej niezawodny?
https://www.x-kom.pl/comparison/396770,376150

A może jakaś alternatywa w okolicach 4k? Wymagania:
- powyżej 200 GB SSD M2 + HDD 1 TB
- co najmniej GF GTX 1050, nie chcę Radka
- matryca >=15 cali, IPS
- najchętniej 16 GB RAM ale przeżyję 8
- Win 10 w zestawie - staram się być legalny
- solidne wykonanie - sprzęt raczej na lata

Zastosowanie - czasem jakaś gra AAA, w planach GTA V, nauka programowania, śmieszne obrazki, filmy z kotami.

#laptopy #pcmasterrace
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@blinkin: może zobacz SMART7 na xtreem.pl? ( ͡° ͜ʖ ͡°) wiem, mało znane, ale kupiłem w listopadzie model z i5-7300HQ i 1050ti i jestem bardzo zadowolony póki co. Z takich rzeczy których nie widać na papierze: dobra bateria, ekran ładny, chłodzenie daje radę, ALE wylot powietrza z grafiki jest po prawej stronie i może grzać dłoń przy grze co może być niekomfortowe, dźwięk z wbudowanych głośników
  • Odpowiedz
@blinkin: o, myślałem, że będzie lepiej. Jakby co, to Windowsa możesz bardzo tanio kupić na allegro (ale nie wiem na ile to legalne klucze, nie zgłębiałem tematu).
A z tych dwóch, to wielokrotnie czytałem o problemach z klawiaturą w tym Lenovo. Wyszukaj sobie "Lenovo y520 problem z klawiatura" ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@blinkin: dell 7577? chociaż tam też jest 1050, a jej wydajność w grach delikatnie mówiąc - nie powala. w okolicach 4k spokojnie znajdziesz lapka z kartą 1050Ti, wystarczy zaznaczyć odpowiednie filtry np. w x-komie. no i nie pchałbym się w lenovo, tak jak powiedział przedmówca.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@tommie-182
A czytałeś resztę wymagań? Wydajność nie jest nr 1.
Oczywiście znajdę sprzęt za 4k z 1050Ti ale bez ssd+hdd. A Dell ma matrycę tn. Pozostaje chyba ten HP.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@tommie-182 gta śmiga na 1050 w wysokich ustawieniach w 60 klatkach. Wystarczy :)
Z tą matrycą to masz rację, jest IPS, 5577 ma tn.
Ale to już inna półka, nie dostanę takiej konfiguracji dysków jak chcę.
  • Odpowiedz