Pierwszy strat Falcon heavy, rakiety o obecnie największych osiągach i najtańsza w stosunku cena/wyniesiona masa. Do tego odzyskiwanie trzech stopni jednocześnie.
@pnzoo @lakukaracza_ @kml86 No spoko, rakieta fajna. Ale o co chodzi z tym fejkowym filmem ze slabym cgi z reklama tesli? Czemu to takie popularne. I ludzie mysla ze faktycznie auto było nad ziemia wtf
@Shiv: > No spoko, rakieta fajna. Ale o co chodzi z tym fejkowym filmem ze slabym cgi z reklama tesli? Czemu to takie popularne. I ludzie mysla ze faktycznie auto było nad ziemia wtf
To, że o rzędy wielkości ograniczasz koszt wynoszenia rzeczy na orbitę. Wyobraź sobie, że samolot jest niszczony po każdym rejsie. Jaki byłby koszt biletu?
Do tego rozwijane jest multum technologii przydatnych też tu, na ziemi.
pod kazdym w regulaminie masz przecież. Jedynie przy starcoe rakiety noe ma
@Shiv: dlatego proszę chociaż o JEDEN link z tym, żę gdzieś jest taki regulamin/disclaimer. Wszedłem na YT i spaceX i nic nie mogłem znaleźć, przykład oficjalny kanał: https://www.youtube.com/watch?v=aBr2kKAHN6M
Czemu caly wykop i yt zasrany jest filmami z jakiegos fejkowego filmu samochodu w kosmosie? #!$%@?, każdy sie na to lapie czy o co chodzi?
No super smieszny obrazek indywidualizm ale wytlumacz popularnosc tej akcji promocyjnej
Pierwszy strat Falcon heavy, rakiety o obecnie największych osiągach i najtańsza w stosunku cena/wyniesiona masa. Do tego odzyskiwanie trzech stopni jednocześnie.
@lakukaracza_
@kml86
No spoko, rakieta fajna. Ale o co chodzi z tym fejkowym filmem ze slabym cgi z reklama tesli? Czemu to takie popularne. I ludzie mysla ze faktycznie auto było nad ziemia wtf
To, że o rzędy wielkości ograniczasz koszt wynoszenia rzeczy na orbitę. Wyobraź sobie, że samolot jest niszczony po każdym rejsie. Jaki byłby koszt biletu?
Do tego rozwijane jest multum technologii przydatnych też tu, na ziemi.
I jakie
@Shiv: Może sprecyzuj najpierw o którym filmie z CGI mówisz?
Oraz "I ludzie mysla ze faktycznie auto było nad ziemia wtf" - co miałeś na myśli?
@Shiv: czyli twierdzisz, ze to fake, cgi, wszyscy się nabrali. Płaska ziemia, czy ki chuy?
@Shiv: dlatego proszę chociaż o JEDEN link z tym, żę gdzieś jest taki regulamin/disclaimer. Wszedłem na YT i spaceX i nic nie mogłem znaleźć, przykład oficjalny kanał: https://www.youtube.com/watch?v=aBr2kKAHN6M
o czym więc piszesz?